Cluj: Cum vrea să ”cumpere” PSD voturile sindicaliștilor

Autor: Claudiu.Padurean din 22 mai 2011, Vizualizari: 892

Liderii PSD au început o adevărată ofensivă de atragere a voturilor sindicaliștilor. Ofensiva este condusă de deputatul Ioan Cindrea, fost șef al Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă. Această ofensivă și-a consumat unul dintre episoade sâmbătă, la Cluj.
Liderii PSD s-au întâlnit cu reprezentanții județeni ai celor patru mari confederații sindicale: CNSLR – ”Frăția”, CNS Cartel Alfa, CSDR și BNS. Ioan Cindrea a lansat o serie de promisiuni cu ajutorul cărora vrea să câștige simpatia sindicatelor. Astfel, el a anunțat că PSD și Uniunea Social-Liberală, alianța politică din care fac parte social-democrații, vor propune modificarea Codului Muncii, în așa fel încât o serie de modificări care au fost realizate de Guvernul Emil Boc, să fie anulate. Este vorba, de exemplu, de favorizarea contractelor de muncă pe durată determinată. Liderii PSD spun că vechea legislație, care favoriza contractele de muncă încheiate pe durată nedeterminată, era de preferat noului Cod al Muncii.
De asemenea, Ioan Cindrea a vorbit despre faptul că trebuie să crească nivelul fondurilor bugetare alocate asistenței sociale. În prezent, doar 2,8 la sută din PIB este procentul alocat acestui domeniu. Deputatul PSD spune că media europeană este de 5 la sută din PIB.
O altă promisiune este legată de revenirea valorii punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut pe economie. dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama