Grand Opening Los Torerros. Ce delicatese spaniole pot degusta clujenii

Autor: Claudiu.Padurean din 26 noiembrie 2011, Vizualizari: 6 198

Grand Opening Los Torerros. Ce delicatese spaniole pot degusta clujenii
Primul restaurant spaniol din Cluj își deschide azi porțile. Este vorba de restaurantul Los Torreros, de pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, numărul 6, de lângă Piața Ion Agârbiceanu, fosta Piața Engels din cartierul Andrei Mureșanu. Restaurantul are ca slogan ”Fermecător de rafinat” și aduce în Cluj o serie de delicatese, printre care înghețata pane, năutul cu usturoi ori orezul cu șofran, alături de fructe de mare ori de crochete din șuncă de Praga.
Restaurantul are 15 locuri de parcare. Restaurantul va fi gestionat de Cristina Frâncu, cea care a creat şi cea mai elegantă cafenea de mall din Transilvania, L’Atelier du café din Polus Center şi care deţine şi cel mai bun magazin de vinuri din Cluj-Napoca, L’Atelier du vin. Noul restaurant va avea 100 de locuri, în prima fază. Apoi, va urma încă un lot de 80 de locuri, pe măsură ce casa ”boierească” ce adăposteşte bistroul-restaurant va fi mansardată. Localul este situat la câteva minute de mers pe jos de centrul oraşului, pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea. Este vorba de o străduţă liniştită, cu verdeaţă abundentă, care dă în Piaţa Ion Agârbiceanu, fostul Parc Engels, din cel mai select şi mai liniştit cartier al Clujului, Andrei Mureşanu.

Restaurantul va dispune şi de o terasă, cu 50 de locuri, ce va fi deschisă din aprilie şi până în septembrie – octombrie. ”Foarte mulţi clujeni iubesc Spania şi bucătăria spaniolă. Restaurantul nostru le va oferi posibilitatea să regăsească bucătăria pe care o apreciază şi, de asemenea, celebrele vinuri spaniole, cum ar fi Rioja”, spune Cristina Frâncu. Este vorba de o bucătărie cu specific mediteranean, uşoară, dar consistentă, gustoasă şi savuroasă, care aduce în Cluj-Napoca adierea Valenciei ori Andaluziei. Printre preparatele culinare care vor fi regăsite de către cei care vor alege restaurantul Los Toreros se numără celebra paelia spaniolă, cu fructe de mare, carne de iepură ori carne de pasăre, dar şi cunoscutele tortillas, omleta cu cartofi ori cu alte legume, preparată după o reţetă care îmbină fantezia bucătarilor din Peninsula Iberică cu rafinamentul gastronomiei din jurul Mediteranei. De asemenea, din meniu nu vor lipsi ingredientele de bază ale bucătăriei spaniole, cum ar fi jamonul, celebra şuncă de porc de Pirinei, extrem de bună şi cu un conţinut foarte scăzut de colesterol, ori măslinele spaniole, renumite pentru gustul lor rafinat. Dimineaţa, pasionaţii de bucătărie spaniolă vor avea ocazia să guste cunoscutele bocadillas, gustările consistente care vor putea oferi energie pentru întreaga zi, însă fără să aducă acea senzaţie de îngreunare pe care o aduce, uneori, bucătăria nordică. Clienţii vor putea regăsi şi preparatele bazate pe anghinare, o plantă odinioară foarte prezentă în bucătăria din zonele fostului Imperiu Roman, dar care a căzut în uitare în multe zone, inclusiv în România, şi care este păstrată la mare cinste în Spania de unde este originar şi împăratul Traian. Iar atmosfera din restarantul Los Toreros este clar una spaniolă, dată de combinaţia de piatră gălbuie de calcar ce pare că înmagazinează căldura soarelui din îndepărtata Castilie cu lemnul masiv, închis la culoare, ce aminteşte de pasiunea locuitorilor Cataluniei, cu vişiniul – culoare îndrăgită de mândrii şi neînduplecaţii locuitori ai Țării Bascilor şi cu pielea maro ce a adus un renume nepieritor meşterilor din Toledo, încă din zorii Evului Mediu. Bineînţeles, muzica va fi una în ton cu preparatele culinare. Este vorba de muzică spaniolă de cea mai bună calitate.

Rafinament cultural

Los Toreros nu va fi un simplu local destinat exclusiv desfătării gurmanzilor, ci va avea şi o pronunţată dimensiune culturală, Astfel, vor fi organizate, în fiecare săptămână, concerte de chitară care vor aduce la Cluj sonorităţile Iberiei. Vor avea loc şi expoziţii de artă plastică, lansări de carte ori dezbateri. Nu în ultimul rând, restaurantul va fi locul perfect pentru a pune la capăt afaceri de calibru.dle templates freefilm online


Categoria: Life Style

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama