Casiana Băsea: Femeile în afaceri sunt mai diplomate

Autor: bianca.padurean din 3 martie 2013, Vizualizari: 4 226

Casiana Băsea: Femeile în afaceri sunt mai diplomate
Casiana Băsea, directorul croaziere.net, este un exemplu de tânără femeie de afaceri de succes. Ea a reuşit să se impună într-un domeniu exclusivist, în care competiţia este extrem de dură.

Cluj Today: Femeie versus barbat in business. Care sunt avantajele si dezavantajele in a fi feieme in afaceri?

Casiana Băsea: Frumos subiect si usor delicat as zice, in conditiile in care in ziua de azi sunt foarte multe femei de succes in lume care incearca sa egaleze succesele barbatilor sau uneori chiar sa le depaseasca. Nu sunt o feminista, nici nu mi se pare un curent sanatos de urmat, dar consider ca ambele sexe se lovesc de avantaje si dezavantaje cand fac business.

Trebuie sa recunosc ca fiind femeie in mediul de afaceri de multe ori rezolvi lucrurile mai usor si asta pentru ca noua femeilor ne este mai usor sa fim diplomate si dragute mai tot timpul. Nu degeaba daca ne uitam in spate, la toate marile evenimente istorice, tot timpul aparea cate o femeie la mijloc, fie ca era vorba de razboi, fie ca era vorba de pace. Sunt multe femei profesioniste in ceea ce fac, punctuale si foarte serioase si consider ca asta conteaza mai mult decat sexul personajului. Bineinteles, daca dai peste persoane ce cred inca in stereotipuri, le poti dezarma foarte usor dovedind ca tu esti peste asteptari si ca poti face la orice situatie.

Cluj Today: Cum se intrepatrunde (sau nu) businessul cu familia?

Casiana Băsea: Momentan singura mea familie sunt parintii, bunicii si alti verisori sau rude indepartate, deci nu as putea sa spun sigur ca se intrepatrunde intrucat si asa pe toti ii vad destul de rar si de obicei in business se cer sacrificii. Din pacate si noi am facut sacrificii si fiecare membru din familie sta si se ocupa de alta locatie, dar putem sa ne numim o "familie modernă", nu ? Glumesc acum bineinţeles :)

Cu siguranta se poate intrepatrunde si in momentul in care apare un sot si copii, dar probabil putin mai greu, pentru ca daca doresti sa faci un lucru bine trebuie sa-i dedici suficient timp si atentie ori altfel nu are sens sa te apuci de el pentru a-l face doar mediocru. Cred ca cel mai important pentru ca familia sa se intrepatrunda cu business-ul este ca partenerul de viata sa te inteleaga si sa va ajutati reciproc in treburile de zi de zi, mai ales cand apar si copii, pentru ca bonele din punctul meu de vedere nu mi se par o solutie, cred ca pe cat posibil copii trebuiesc crescuti de catre mama si tata si nu de substituitori.

Cluj Today: Care este cea mai mare satisfactie in momentul de fata ?

Casiana Băsea: Am foarte multe satisfactii pentru ca imi place sa cred ca fiecare realizare zilnica e o satisfactie, iti da un alt tonus si o alta motivatie cand vezi lucrurile asa, dar ca sa zic asa cea mai mare satisfactie pe plan profesional este ca am inceput sa facem grupuri organizate marca Croaziere.net si au un succes teribil, e cel mai bun feedback pe care il putem primi de la clientii nostri, fie ei agentii partenere sau clienti directi.

Cluj Today: Cum arata viitorul imediat al Casianei Băsea?

Casiana Băsea: Aglomerat si haotic :) lunile acestea de iarna (Ianuarie, Februarie, Martie) sunt cele mai aglomerate din an din punct de vedere administrativ asa ca tot timpul trebuie sa pregatesti vara/toamna etc. In ceea ce priveste viitorul apropiat se vad foarte multe plecari, vom participa la botezul vasului de croaziera MSC Preziosa din Genova precum si la cel al vasului Norwegian Breakaway din Rotterdam, vom participa la targurile de turism de la Bucuresti si de la Berlin, intalniri cu partenerii nostri de afaceri si sper din tot sufletul ca undeva in luna septembrie sa pot sa imi iau cateva zile de concediu sa vizitez Statele Unite ale Americii, e un lucru ce mi-l doresc de foarte mult timp si anul acesta se va realiza :)dle templates freefilm online


Categoria: Business la feminin

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama