Daria Dulfu-Mihnea: Nu contează cât timp petreci la muncă, ci cum îl foloseşti

Autor: bianca.padurean din 5 martie 2013, Vizualizari: 3 284

Daria Dulfu-Mihnea: Nu contează cât timp petreci la muncă, ci cum îl foloseşti
Daria Dulfu-Mihnea, directorul general al Centrului de Frumusete Luna din Cluj, imbina cu success cariera şi familia. Care este secretul în spatele acestei reuşite, aflaţi din interviul acordat echipei Cluj Today.
Cluj Today: Femeie versus barbat in business. Care ar fi avantajele si dezavantaje?

Daria Dulfu-Mihnea: Femeia are marele avantaj ca isi identifica si asculta intuitia, esentiala, dupa parerea mea, in orice profesie in care se lucreaza cu oameni. Femeile par a se cunoaste mai bine pe ele insele, par cel putin sa stie cand sa ia anumite decizii esentiale - schimbari majore spre exemplu, par ca se adapteaza mai usor schimbarilor din exterior, si mai au atentia distributiva mai bine dezvoltata.

Barbatul, pe de alta parte, se concentreaza mult mai bine pe un anumit subiect sau target, lucreaza mai sistematic si organizat si par sa nu ia totul personal asa cum femeile o fac, uneori. Barbatul zilelor noastre are o viteza mai mare de invatare, de organizare a obiectivelor zilnice, au o capacitate de munca fantastica, uneori.

Vestea minunata e ca absolut fiecare din noi poate alege sa isi dezvolte o anumita abilitate, astfel incat la aceasta ora absolut toate etichetele de mai sus sunt relative , depinde de fiecare din noi cum ne alegem sa fim si cat de multa energie si timp investim in acest scop .

Cluj Today: Cum se intrepatrunde (sau nu) businessul cu familia?

Daria Dulfu-Mihnea: Nu stiu pentru altii cum e, dar la mine aceasta intrepatrundere se numara printre beneficiile majore ale unui proprietar de afacere. Datorita faptului ca nu am un program fix, am reusit sa stau cu copiii mei aproape de fiecare data cand au avut nevoie de mine, am reusit sa primesc pacienti la orele 21, lucrez in weekend sau seara, respectiv in momentele in care ma simt inspirata pentru proiectele mele.

Nu cred ca eficienta maxima reprezinta stilul de munca de la 8.00 la 18.00, dupa cum cred ca, cel putin in meseria mea, e nevoie de surse de relaxare, inspiratie si frumusete. Saptamanal. In special pentru mamele cu cariera si copii mici recomand, si am inclus in programele mele de Health Coaching, un interval minim obligatoriu de timp numai si numai pentru ele, si asta - culmea - reprezinta unul din cele mai greu de atins obiective .

Suntem spirit, minte si corp si ordinea aceasta ar trebui avuta in minte cand auzi de la prieteni ce Trebuie sa faci, vezi in reviste cum Trebuie sa arati sau te simti vinovat(a) pentru ca nu faci suficiente lucruri. Eu ascult oamenii care vin in cabinetul meu de 10 ani, dar in ultimii 4 ani nivelul stresului financiar, al fluxului de informatii din diverse domenii si al presiunii la care suntem supusi e fantastic. Nu cred ca aceasta intrepatrundere a business-ului cu familia ar trebui fortata, nu cred ca poti sta in fiecare zi minim 12 ore la serviciu si sa faci teme cu copiii zilnic, iar presiunea de a face totul perfect nu face decat sa ingreuneze si mai mult viata de zi cu zi.

Daca exista un 'secret' cred ca acesta ar fi sa te cunosti si apreciezi suficient de mult astfel incat timpul petrecut la munca sa fie folosit cu cea mai mare eficienta si cel cu familia sa fie un timp de incarcare si relaxare pentru toti si sa stii cand sa incepi sa ai cu adevarat grija de tine.

Cluj Today: Care este cea mai mare satisfactie (pe fiecare plan) in momentul de fata?

Daria Dulfu-Mihnea: Profesional, am extrem de multe satisfactii la aceasta ora, chiar nu pot numi una singura - am clienti si pacienti cu rezultate foarte frumoase, iar schimbarile lor nu pot decat sa ma umple de energia reinceperii, am o echipa, colaboratori si un spatiu minunat in cadrul carora ma exprim si dezvolt libera, am rezultatul muncii mele pe mai multe directii - am deschis seria francizelor Luna, am o deschis sub o alta asociere in Cluj reprezentanta pe Transilvania a lantului de clinici Acibadem, am de putin timp un atestat international in Holistic Health Coach.

In familia mea, sigur ca satisfactiile enorme vin de la copii, sunt la varste la care trebuie sa ne informam mereu cum procedam in diverse situatii, ii ascultam si imbratisam cat mai mult, ne-am creat o oaza de iubire si armonie - Acasa.

Cluj Today: Cum arata viitorul imediat al Dariei Dulfu-Mihnea?

Daria Dulfu-Mihnea: Viitorul imediat arata luminos, stralucitor, as spune, pentru ca asa mi-am propus sa fie. Traiesc vremuri foarte frumoase, mi-am creat medii grozave - de munca si am parte de clienti si pacienti cu care pot comunica si avea rezultatele de durata la care ma astept, de relaxare cu prietenii mei dragi si pe care o parte din ei mi i-a adus chiar munca mea, de regasire si minunare in familia mea, de interactiune cu oameni speciali cu diverse ocazii. In viitorul apropiat ma asteapta provocari noi - deschid cu colaboratorii mei seria evenimentelor publice LunaEvents, caut sa aduc mereu informatii cu adevarat valoaroase si utile pentru aceste vremuri, fiecare pacient sau client cere o abordare absolut personala si din acest motiv nu am cum sa ma plictisesc si sunt mereu in cautare de informatii noi , de inspiratie, de instrumente de lucru.

Viitorul in cadru familiei mele arata cel putin la fel de frumos, copiii mei au mai crescut si am trecut la un nou nivel de comunicare si petrecere a timpului cu ei, descopar sau redescopar cu ei bucatele frumoase din Lumea de azi si am parte si in plan personal de convingerea mea - traim , partial cel putin, rezultatul gandurilor, vorbelor si faptelor noastre, asa ca le aleg pe toate cu mare grija si le creez, supraveghez si directionez constant .

Am sa inchei cu indemnul meu de final la fiecare articol de pe blogul meu - Fii bun cu tine !dle templates freefilm online


Categoria: Business la feminin

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama