Erika Hristea: Banii nu schimbă oamenii, ci amplifică ceea ce există în ei

Autor: bianca.padurean din 22 martie 2013, Vizualizari: 5 518

Erika Hristea: Banii nu schimbă oamenii, ci amplifică ceea ce există în ei
Erika Hristea este CEO si fondatoarea firmei SECPRAL PRO INSTALATII, antreprenoriat 100% romanesc, avand sediul in Cluj-Napoca, a 3-a firma ca marime din Romania, dar prima ca eficienta pe ramura, de peste 15 ani furnizoare de materiale de instalatii termo-sanitare de calitate dovedita. Aflaţi din interviul următor care sunt priorităţile omului de afaceri Erika Hristea, cum percepe ea relaţia cu clienţii şi ce legătură are fotbalul cu diferenţa dintre bărbaţi şi femei.
Cluj Today: Femeie versus barbat in business. Care sunt avantajele si dezavantajele?

Erika Hristea: Pentru ca se apropie un eveniment cel putin interesant pe 27 martie, vine la Cluj sa ne vorbeasca australianul carismatic, Allan Pease (How to be a people magnet), nu am cum sa nu-mi aduc aminte de toate studiile lui privind femeile vs. barbati! Cercetarile despre creier, noutatile din psihologie si statistici relevante spun ca suntem …foarte altfel. Si tocmai in acest “altfel”, dupa parerea mea, sta toata puterea femeilor care se impun din ce in ce mai mult si in business, si in Romania. Daca ne gandim ca 1/3 din femeile din SUA castiga mai multi bani decat sotii lor…acest trend atinge - mai repede sau mai tirziu - si tara noastra; de ce nu, si in business, femeile au un viitor stralucitor! Apropos de business, intr-o nota mai comica, se spune ca „un barbat de succes este acela care castiga mai multi bani decat poate cheltui femeia lui, iar o femeie de succes este aceea care este in stare sa gaseasca si sa “retina” un asemenea barbat”. E clar ca in spatele fiecarui barbat puternic sta o femeie cel putin la fel de puternica (sau mai multe).(Cred ca si reciproca e valabila .)
Dar sa mai insist putin pe aceasta tema si din alt punct de vedere; vad o similitudine in Romania intre femeia de business vs. barbatul in business, ca si intre fotbalul feminin si cel masculin (trageti singuri concluzia):
-in Romania, in 2012, cu greu s-au format 17 echipe de fotbal feminin…la barbati avem peste 700 de echipe;
-fetele de la Clubul de Fotbal Feminin Olimpia din Cluj, in 2012 sunt campioane nationale si cistigatoarele Cupei Romaniei, iar in competitiile europene, au ajuns in optimile Ligii Campionilor! La fotbalul masculin pur si simplu nu avem asemenea performante in cadrul unei singure echipe.
-desi ating rezultate excelente, fetele din fotbal (100% amatoare), doar 15% dintre ele sunt recompensate cu un salariu lunar de max. 150 euro. Baietii sunt profesionisti, iar la cluburile importante putem vorbi despre un salariu lunar de aprox. 10.000 euro/luna.
Este o situatie…foarte “altfel”. Nu?
Sunt sigura ca si in Romania va veni cat de curand ziua cand excelenta va fi recunoscuta si recompensata!

Cluj Today: Cum se intrepatrunde (sau nu) businessul cu familia?

Erika Hristea: TIMPUL este cea mai importanta si valoroasa resursa a noastra. Nu stim cand venim si cand plecam de pe acest pamant si de aceea ar trebui sa respectam mai mult TIMPUL pe care-l avem la dispozitie. Unii dintre noi ne dam seama prea tarziu de acest lucru si pierdem TIMP pretios. Multi dintre noi “traiesc” si au gandurile ancorate in trecut, unde nu mai pot schimba o soapta, dar altminteri faptele…? Este important sa traim in prezent si sa avem planuri pentru viitor. Din pacate, TIMPUL nostru este limitat. Deci, o mai mare atentie si respect acordat TIMPULUI nostru rezolva multe probleme. Sa petrecem timp de calitate cu cei din jurul nostru, ar fi important. Echilibrul in viata personala si profesionala este vital. Daca iti organizezi TIMPUL corespunzator, una o intareste pe cealalta, in niciun caz nu o exclude. In primul rand e bine sa facem lucrurile care trebuie facute si sa ne concentram sa le facem cum trebuie, pentru a atinge obiectivele propuse, atat in familie cat si in business.

Cluj Today: Care este cea mai mare satisfactie pana in momentul de fata?

Erika Hristea: Viata noatra este o insiruire de fapte marunte. Multi se asteapta ca “cea mai mare satisfactie” sa fie un lucru extraordinar, macar “o lansare a unei nave cosmice” sau “o operatie pe cord deschis”… In cazul meu nu este asa. Nu am ierarhizat si cred ca nici nu as putea s-o fac , fara sa fiu nedreapta, cea mai mare satisfactie. Exista imense satisfactii in viata pe care o traiesc: incepand de la zambetul unui copil pana la sincera strangere de mana a unui om pe care-l ajut in diverse situatii; pur si simplu un “multumesc” spus din inima, atingerea unui obiectiv tintit, etc. ... Pentru ca stiti ca noi nu vindem materiale de instalatii termo-sanitare; noi rezolvam problemele oamenilor legate de aceste nevoi de baza , apa/caldura/confort. Si o facem diferit fata de altii. Pentru noi, partenerii nostri sunt importanti in fiecare zi. Noi nu avem clienti. Avem parteneri.
Satisfactie imensa imi da zilnic familia mea si “echipa” mea, munca mea. Atunci cand totul este pasiune, nu are cum sa fie altfel.

Cluj Today: Cum arata viitorul imediat al d-nei Erika Hristea?

Erika Hristea: Ocupat, cum altfel? Proiecte interesante in care pun multa creativitate si cu care vrem sa lasam o amprenta (o alta amprenta) in urma noastra. Mai avem multe de facut…

Cluj Today: Ce intrebare nu vi s-a pus niciodata (si la care, totusi, aveti un raspuns pe care doriti sa-l impartasiti)?

Erika Hristea: BANII schimba omul? Eu cred ca BANII nu schimba oamenii, scot la iveala in schimb ceea ce este acolo deja, in acei oameni. Amplifica ceea ce exista in ei. Oamenii buni devin si mai buni si fac lucruri marete…oamenii rai, devin si mai rai si fac lucruri josnice.dle templates freefilm online


Categoria: Business la feminin

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama