Diana Calfa crede în libertatea de exprimare, în iubire şi în puterea de a schimba în bine lucrurile şi oamenii

Autor: bianca.padurean din 25 martie 2013, Vizualizari: 2 374

Diana Calfa crede în libertatea de exprimare, în iubire şi în puterea de a schimba în bine lucrurile şi oamenii
În urmă cu 5 ani, Diana Calfa punea bazele unui concept nou pe piaţa amenajărilor interioare din Cluj, Morphoza -atelier de interioare, o companie care oferă astăzi pe lângă soluţii de mobilare, utilare, decorare şi partea de servicii - de la consultanţă, la concept şi proiectare până la project management integral. Portofoliul companiei cuprinde peste 300 de proiecte rezidenţiale amenajate, alături de locaţii HoReCa şi importante clădiri de birouri. Aflati din interviul urmator conceptiile Dianei Calfa despre business, viata, creatie.
Cluj Today: Femeie versus barbat in business. Care ar fi avantajele si dezavantajele?

Diana Calfa: Am studiat sociologia şi ştiinţele politice, am fost pe rând voluntar, angajat şi antreprenor. Am profitat de toate şansele care mi-au fost oferite şi am avut norocul să întâlnesc oameni de valoare la momentul potrivit, oameni care mi-au determinat creşterea. Acum suntem prieteni. În niciuna din ipostaze nu m-am simţit avantajată sau, din contră, cenzurată, pentru că sunt femeie - de la politică la business. Cred, însă, în diferenţa dintre caractere. Antreprenoriatul ţine de caractere, talent, ambiţie, organizare, viziune, trăsături care se pot regăsi în egală măsură şi la un bărbat dar şi la o femeie. Iar o personalitate puternică va reuşi să realizeze ceea ce îşi propune, indiferent cu cine lucrează.

Cluj Today: Cum se intrepatrunde (sau nu) businessul cu familia?

Diana Calfa: Alături de soţul meu am încercat să ne creăm în jur o oază de normalitate, un loc în care ne respectăm, ne iubim şi ne sprijinim unii pe ceilalţi. Lucrăm de multe ori împreună la diverse proiecte, fiecare pe partea la care se pricepe cel mai bine. Nu ai cum să nu aduci şi acasă o parte din activitatea de peste zi, de la birou. Încercăm însă să o facem cât mai rar şi în principal pentru a primi un feed-back sincer şi constructiv.

Cluj Today: Care este cea mai mare satisfacţie până în momentul de faţă?

Diana Calfa: Cea mai mare satisfacţie este familia mea şi, în special, cele 3 persoane care mă întâmpină cu drag acasă, Zoli, David şi Daniel.

Cluj Today: Cum arata viitorul imediat al d-nei Diana Calfa?

Diana Calfa: Cred în libertatea de exprimare, iubire şi în puterea noastră de a schimba în bine lucrurile şi oamenii din jur. Iar în acest spirit încerc să-mi trăiesc viaţa şi să-mi educ copiii. Încerc să privesc pozitiv ceea ce mi se întâmplă, să înţeleg mai bine ceea ce mă înconjoară. De multe ori nu-mi iese, dar insist. :-) Aşa că viitorul nu poate fi decât unul bun. Anul acesta mă pregătesc să devin bunică, fiica soţului meu urmând, în doar câteva luni, să fie mamă, pentru prima dată. Şi sunt foarte entuziasmă de această nouă ipostază din viaţa mea. Satisfacţiile vin şi pe plan profesional, Morphoza lucrează momentan la câteva proiecte deosebit de importante, adevărate proiecte de portofoliu cu care ne vom putea mândri când le vom avea finalizate.

Cluj Today: Ce intrebare nu vi s-a pus niciodată (şi la care, totuşi, aveţi un răspuns pe care doriţi să-l împărtăşiţi)?

Diana Calfa: La începutul carierei mele am lucrat pentru o anumită perioadă de timp în radio. Şi cum prima dragoste nu se uită niciodată, de anul trecut am revenit în presă, semnând The Cover Story pentru Revista Bulevard. În articolele mele am ocazia de multe ori să intervievez persoane ale căror nume se leagă de un proiect sau de un eveniment important. Din aceste experienţe am învăţat că o întrebare este bună doar atunci când este pusă la momentul oportun. Când nu mai sunt întrebări de pus, atunci cu siguranţă este o problemă.dle templates freefilm online


Categoria: Business la feminin

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama