Șeful separatiștilor catalani îi încurajează pe maghiarii ardeleni să lupte pentru autonomie

Autor: Claudiu.Padurean din 20 aprilie 2013, Vizualizari: 762

Președintele Partidului Unitate și Convergență, care se pronunță pentru independența Catalaniei, Mark Garafort i Monijo, i-a încurajat pe delegații la Congresul PPMT, care are loc la Cluj-Napoca, să lupte pentru autonomie.
El a declarat că autonomia cerută de maghiarii ardeleni nu este împotriva românilor, așa cum autonomia catalanilor nu este una împotriva spaniolilor. Mark Garafort a mai spus că toți cei care luptă pentru autonomie sunt pacifiști și luptă pentru ca Europa să fie construită cu toată lumea.

Președintele Partidului Unitate și Convergență din Catalania a mai declarat că îi încurajează pe maghiarii ardeleni să lupte pentru introducerea învățământului în limba maghiară. El a spus că experiența catalană este una pozitivă. Astfel, potrivit lui Mark Garafort i Monijo, deși ziarele centrale din Madrid scriu că predarea limbii spaniole este dezavantajată în școlile catalane, la testele de limba spaniolă elevii din școlile catalane obțin rezultate mai bune decât cei din școlile cu predare în limba spaniolă. dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama