RFI: Andreea Paul îi face premierului Ponta o "contraofertă" inedită!

Autor: Claudiu.Padurean din 12 iulie 2013, Vizualizari: 729

Planul Naţional de Investiţii este o strategie "aiuritoare" a Guvernului USL. O spune la RFI prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul. Ea afirmă ironic că dacă-şi ţine promisiunile, Victor Ponta "va fi mai bogat la finalul anului cu zece milioane de euro".
Guvernul şi-a propus să atragă până la finalul acestui an investiţii de minimum zece miliarde de euro şi să creeze 50 de mii de locuri de muncă.

Andreea Paul ironizează ambiţiile premierului Victor Ponta: "Eu răspund premierului cu o contraofertă: la fiecare o mie de euro pe care acest Guvern reuşeşte să-i aducă în ţară prin investiţii, să-i oferim premierului Victor Ponta bonus un euro. Aşadar, dacă se ţine de promisiune, premierul va fi mai bogat la finalul anului cu zece milioane de euro! Din păcate, însă, n-a reuşit să facă până acum decât o nouă fabrică de şomeri, de 34 de mii de persoane, cu atât a crescut la Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă numărul şomerilor în luna iunie a acestui an, faţă de aceeaşi lună a anului trecut".

Prim-vicepreşedintele PDL precizează că "investiţiile străine directe din păcate sunt în picaj de anul trecut. În 2012 cad cu 11%, iar în primele cinci luni ale acestui an, cu încă 35%, ceea ce ne dă semnalul că România este de fapt singura ţară din Europa Centrală şi de Est care a ratat intrarea pe un trend pozitiv în atragerea investiţiilor străine directe"."O strategie aiuritoare"Andreea Paul consideră că economia României are nevoie de o strategie curajoasă: "Mediul de afaceri este crispat, producţia industrială este în cădere liberă, scumpirile sunt în România la ele acasă, şomajul creşte cu fiecare lună în acest an. România din '90 până acum a pierdut aproape patru milioane de locuri de muncă. Deci trebuie să venim cu o strategie curajoasă, dar nu cu strategii aiuritoare, prin care USL încearcă să stăpânească această ţară doar cu promisiuni neonorate şi cu stat ore în şir la televiziuni, prin talk-show-uri".

PDL propune o relaxare fiscală. "Propunerea serioasă pentru această ţară, pentru un plan de dezvoltare economică porneşte de la doi paşi: relaxarea fiscală, iar PDL are un pachet de măsuri de stimulare a creşterii economice prin reducerea fiscalităţii, mai concret cota unică de 12%, reducerea cu 5% a contribuţiilor pentru asigurările sociale, plătite de angajator, scutirea de impozit pentru profitul reinvestit în cheltuieli pentru capitalizare; o altă iniţiativă legislativă, de creare a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Întreprinzătorului", afirmă prim-vicepreşedintele PDL.dle templates freefilm online
Sursa: http://www.rfi.ro/articol-stiri-politica-42744-andreea-paul-ii-face-premierului-ponta-o-contraoferta-inedita" target=_blank rel="nofollow">http://www.rfi.ro/articol-stiri-politica-42744-andreea-paul-ii-face-premierului-ponta-o-contraoferta-inedita

Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama