Ce legătură a găsit vicepremierul ungur Zsolt Semjen între limba maghiară şi Premiul Nobel

Autor: Claudiu.Padurean din 4 octombrie 2013, Vizualizari: 731

Statul maghiar nu are datoria doar de a elibera cărţi de identitate sau de repara drumuri, ci şi datoria de a-i unifica pe toţi maghiarii din perspectiva dreptului public, adică de a le acorda cetăţenia, a declarat la Cluj vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen. El a mai declarat că maghiarii ardeleni pot cnta pe sprijinul Ungariei şi a adăugat că speră că şi Ungaria poate conta pe sprijinul comunităţii maghiarilor din Transilvania.
Declaraţiile au fost făcute cu prilejul inaugurării noii clădiri a Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii private Sapientia, finanţată de statul maghiar. Zsolt Semjen a spus că această universitate este simbolul supravieţuirii maghiarilor ardeleni şi a făcut o pledoarie pentru păstrarea limbii maghiare. Vicepremierul de la Budapesta a mai spus că maghiarii au dat cel mai mare număr de laureaţi ai Premiului Nobel raportat la numărul lor total şi a adăugat că acest fenomen poate fi explicat prin ceea ce el a numit „caracterul genial al limbii maghiare”.

Noua clădire universitară din Cluj are o suprafaţă construită de 6.500 de metri pătraţi. Valoarea ei este de cinci milioane de euro. Clădirea a fost construită pe un teren donat de Eparhia Reformată a Ardealului. În această facultate vor învăţa circa 300 de studenţi. dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama