Proiect PSD: clujenii de la ţară şi-ar putea face electrocardiograme la medicul de familie din satul lor

Autor: bianca.padurean din 10 ianuarie 2014, Vizualizari: 699

Consilierii judeţeni PSD vor iniţia un proiect de hotârâre prin care Consiliul Judeţean să cumpere aproximativ 100 de aparate medicale care pot face electrocardiograme (EKG-uri). Acestea ar urma să fie amplasate în cabinetele medicilor de familie de la ţară, pentru a-i scuti pe pacienţi să mai vină până la Cluj pentru o astfel de analiză medicală.
"Analizele făcute cu ajutorul acestor aparate vor fi transmise la Cluj, la medicii specialişti din trei institute şi spitale, unde vor fi analizate de medici specialişti, apoi datele vor fi transmise medicului de familie care va recomanda un trtament pacientului", a explicat consilierul judeţean Remus Lăpuşan, iniţiatorul proiectului. Investiţia ar urma să se ridice la 70-80.000 de euro şi ar urma să îi scutească pe pacienţi de drumuri inutile pâna la spitalele din Cluj. "Într-o prima fază, proiectul ar ruma să fie finanţat de Consiliul Judeţean, pentru ca mai târziu să se autofinanţeze", a mai declarat Remus Lăpuşan.
Proiectul va fi supus votului în Consiliul Judeţean Cluj.

Clujul nu ar fi primul judeţ care va beneficia de un astfel de sistem. EKG-uri la distanţă se fac, în acest moment, la Mureş şi la Bucureşti.dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama