Geoană la RFI: Putem anticipa după alegeri o guvernare PNL, în alianță cu formațiuni mici sau medii

Autor: Claudiu.Padurean din 13 ianuarie 2016, Vizualizari: 261

Viitorul Guvern va fi unul politic, declară la RFI senatorul Mircea Geoană. Președintele Partidului Social Românesc anticipează o alianță între PNL și partide mici sau medii, din care să facă parte și PSRO.
Mircea Geoană spune că viitorul Executiv "în primul rând, va fi un Guvern politic. Nu ai cum să duci pe o perioadă lungă de timp o formulă oarecum inedită și care nu are capacitatea de a rezista politic un mandat întreg. Deci va fi probabil o alianță de partide. Ținând cont de faptul că președintele României este, cel puțin înainte de a deveni președinte, de o anumită culoare politică, putem anticipa o guvernare care să aibă PNL-ul ca forță politică principală, în alianță probabil cu alte formațiuni de talie mică sau medie. Cam aceasta este prognoza mea, un Guvern politic într-o coaliție de partide, care sper să depășească limitările și limitele pe care le-am avut în alianțele de până acum".

"Sper să nu mai asistăm la un fel de amestec incert de ideologii. Vreau să văd o majoritate în care într-adevăr stânga și dreapta și aici mă refer la PSRO să poată să aibă o guvernare coerentă, în care cei de dreapta să-și apere interesele în mod explicit, cei de stânga cum e cazul PSRO, să reprezentăm publicul nostu, dar fără să ne mai amestecăm ideologiile, doctrinele, crezurile politice, pentru că până la urmă, vremurile sunt atât de complicate, încât nimeni nu are soluția magică pentru România sau pentru lume, într-un an și în ani extrem de complicați, de reașezări globale, de reașezări economice, de reașezări strategice, de reașezări tehnologice. Avem nevoie să punem oamenii cei mai buni pe care-i poate furniza această țară", afirmă președintele PSRO.

Citiți mai mult AICI


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama