Un clujean a devenit copreședinte al ANRM. Valentin Lungu va organiza Congresul de unificare a organizațiilor monarhiste

Autor: Claudiu.Padurean din 18 ianuarie 2016, Vizualizari: 912

Un clujean a devenit copreședinte al ANRM. Valentin Lungu va organiza Congresul de unificare a organizațiilor monarhisteUn clujean a devenit copreședinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM). Misiunea noului lider, Valentin Lungu, va fi aceea de a organiza un Congres extraordinar, care va aduce ├«mpreun─â cele mai importante organizații monarhiste din Rom├ónia. Astfel, monarhiștii rom├óni au ├«nceput s─â ├«și str├óng─â r├óndurile ├«n anul ├«n care Rom├ónia va avea dou─â r├ónduri de alegeri, cele locale și cele parlamentare.
ÔÇŁAnul 2016 marcheaz─â aniversarea a 150 de ani de la fondarea Dinastiei Rom├óne. Tot ├«n acest an, rom├ónii vor aniversa 100 de ani de c├ónd Armata Regal─â Rom├ón─â a trecut Carpații pentru a dezrobi Transilvania și pentru a ├«ncepe procesul de unificare a tuturor rom├ónilor, sub Coroana de Oțel. ├Än acest context, liderii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei au decis s─â fac─â un nou apel public la unitatea mișc─ârii monarhiste din Rom├ónia și din Republica Moldova. Toți monarhiștii rom├óni și toate organizațiile care ├«mp─ârt─âșesc idealul restaur─ârii monarhiei vor primi invitația de a participa la Congresul Extraordinar al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, care va fi organizat ca un prolog a Zilei Naționale de 10 Mai, ├«n perioada 8-9 mai, la Sinaia. Acest congres va avea loc sub semnul unit─âții și va avea ca motto deviza Seniorului Corneliu Coposu: ÔÇŁNegociem orice, dar nu principiiÔÇŁ. ├Än mod special, la acest congres vor fi invitate at├ót personalit─âțile care au luat decizia de a se retrage momentan din activit─âțile Alianței, c├ót și cluburile monarhiste și celelalte organizații care slujesc CoroanaÔÇŁ, menționeaz─â reprezentanții ANRM, ├«n cadrul unui comunicat de pres─â.

├Än vederea bunei organiz─âri a Congresului și cu misiunea unor gesturi concrete de apropiere de celelalte organizații monarhiste, membrii Comitetului Director al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, ├«ntruniți ├«n ședința condus─â de Alexandru Surcel, au decis numirea unei conduceri interimare. Ședința Comitetului Director a avut loc ├«n prezența unui mare num─âr de invitați și de reprezentanți ai organizațiilor din București, Cluj, Alba, Prahova, Mureș, S─âlaj, Maramureș, Constanța, Dolj, Suceava, Iași, D├ómbovița, Neamț, Mehedinți, ai organizației de tineret și ai Consiliului de Etic─â. Deși nu au putut participa la aceast─â ședinț─â, și-au exprimat ├«n continuare susținerea faț─â de proiectele și deciziile ANRM reprezentanții județelor Giurgiu, Brașov, Vrancea, Argeș, Ilfov și Bac─âu. Astfel, p├ón─â ├«n luna mai, Alianța Național─â pentru Restaurarea Monarhiei va fi condus─â de copreședinții C─ât─âlin Șerban (București) și Valentin Lungu (Cluj). Nici unul dintre aceștia nu va candida pentru o funcție de copreședinte sau de președinte la Congres. Cei doi copreședinți vor fi secondați de noul secretar general interimar al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Dan Nicodim.

ÔÇŁUnitatea noastr─â este imperativ necesar─â. Ea trebuie construit─â sub semnul fidelit─âții de neclintit faț─â de Majestatea Sa Regele Mihai I al Rom├óniei și faț─â de membrii Familiei RegaleÔÇŁ, a declarat C─ât─âlin Șerban.

ÔÇŁAm acceptat s─â girez temporar funcția de copreședinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei cu scopul de a relua demersurile care vizeaz─â reconcilierea tuturor curentelor din mișcarea monarhist─â. Adresez o invitație st─âruitoare, ├«n acest sens, cluburilor monarhiste, celorlalte asociații care vizeaz─â restaurarea monarhiei, precum și colegilor noștri din ANRM, care au f─âcut deocamdat─â un pas ├«napoi și c─ârora le sunt recunosc─âtor pentru munca depus─â p├ón─â acum. ├Äi aștept─âm pe toți la Congresul de unificare de la Sinaia. Vreau s─â le adresez colegilor noștri cuvintele cu care episcopii polonezi, din r├óndul c─ârora f─âcea parte Sf├óntul Pap─â Ioan-Paul al II-lea, au deschis scrisoarea de reconciliere adresat─â episcopilor germani: Cerem și oferim iertare. Și noi cerem și oferim iertare colegilor noștriÔÇŁ, a declarat Valentin Lungu.

De asemenea, Comitetul Director a decis ca Alianța Național─â pentru Restaurarea Monarhiei s─â manifeste deschidere maxim─â faț─â de rom├ónii de dincolo de granițele ț─ârii, care vor fi invitați s─â se al─âture idealului revenirii la tradițiile regalit─âții rom├óne.
├Än plus, liderii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei au reiterat decizia neimplic─ârii ├«n disputele politice. ANRM nu va susține nici o formațiune politic─â. ├Än schimb, va propune tuturor actorilor politici din Rom├ónia și din Republica Moldova susținerea unui pact pentru bun─â guvernare. Acesta va cuprinde criteriile respect─ârii statului de drept, a independenței Justiției, a libert─âții de conștiinț─â și a libert─âții presei, integritatea politicienilor și accesul nediscriminatoriu la serviciile publice precum Educația și S─ân─âtatea, precum și dreptul la un mediu s─ân─âtos.dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama