RFI: Nou centru antiterorism al Uniunii Europene

Autor: Claudiu.Padurean din 25 ianuarie 2016, Vizualizari: 340

UE deschide luni un nou centru antiterorism. Proiectul fusese anunțat de un an, potrivit RFI România.
Noua structură ar trebui să fie o platformă de schimb de informații între țările membre pentru combaterea terorismului, de la supravegherea activităților suspecte pe rețelele de socializare, până la finanțarea armelor.

Noul centru antiterorism va funcționa în cadrul Europol, oficiul european de poliție de la Haga, care are 900 de angajați.

"Vom pune presiune considerabilă asupra instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene", a avertizat duminică seară ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve, în timpul unei emisiuni pe canalul France 5. "Vom pleca de la întâlnire cu un proiect de calendar", "primele acțiuni concrete vor fi la sfârșitul primului trimestru din 2016,", a adaugat ministrul de interne francez.

Centrul va fi lansat în cadrul reuniunii miniștrilor de interne ai UE care are loc azi la Amsterdam. Oficialii europeni se reunesc în Olanda pentru a vedea cum și în ce măsură poate fi extins controlul la frontiere. Conform legislației, verificările pot fi menținute până la doi ani, dar întrebarea care îi frământă pe oficiali este dacă după această perioadă se va mai putea vorbi despre un spațiu Schengen.


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama