UDMR, împotriva alegerii primarilor în două tururi de scrutin

Autor: Claudiu.Padurean din 25 ianuarie 2016, Vizualizari: 326

Principala formațiune politică a maghiarilor ardeleni, UDMR, susține poziția PSD, de respingere a alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Liderii UDMR se tem că ar putea pierde conducerea unor localități din Transilvania, dacă în turul al II-lea al alegerilor va exista un vot etnic, iar maghiarii nu dețin majoritatea absolută. Această teamă a fost, însă, deghizată în declarații referitoare la abilitățile manageriale ale primarilor.
,,Experiența ne arată că dezvoltarea unei localități se datorează mai ales priceperii și abilităților manageriale ale primarului, iar acest lucru nu este legat în mod direct de faptul că edilul a fost ales prin unul sau două tururi de scrutin. Constatăm că, deși în urmă cu patru ani președinții consiliilor județene au fost aleși în mod direct de către cetățeni, iar în urmă cu opt ani au fost aleși de către consiliile județene, nu a existat niciun fel de diferență de legitimitate între cele două cazuri. Acum, revenim la sistemul alegerii președintelui de către membrii consiliului județean și niciun partid nu a semnalat faptul că ar fi scăzut legitimitatea președinților de consilii județene”, a spus președintele executiv al UDMR, Peter Kovacs.


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama