RFI: DNA cere aviz pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea. Procurorul Nițu, vizat în dosa

Autor: Claudiu.Padurean din 26 ianuarie 2016, Vizualizari: 341

RFI: DNA cere aviz pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea. Procurorul Nițu, vizat în dosaFostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu. DNA cere aviz pentru urmărirea penală a senatorului UNPR, pentru însoțirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliției Rutiere pe timpul când era șef al Internelor. Potrivit DNA, Oprea s-ar face face vinovat de încă o infracțiune: încheierea unui protocol în baza căruia și procurorul general, Tiberiu Nițu, ar fi beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea sa de echipaje ale Poliției Rutiere, potrivit RFI România.
DNA susține că, în perioada ianuarie 2014 - noiembrie 2015, când Gabriel Oprea a deținut funcția de ministru al Afacerilor Interne, el ar fi beneficiat ilegal de însoțire permanentă cu echipaje ale Poliției Rutiere. Legea prevede clar că, în cazul miniștrilor, aceștia pot beneficia de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere doar în situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență. "Poliția Rutieră însoțea deplasările la destinații cu vădit caracter privat (vizite particulare, deplasări la sediile unor partide, la restaurante și la revenirea zilnică la locuința personală), inclusiv în afara programului de lucru și în zilele nelucrătoare, situații în care nu poate fi justificată în mod obiectiv o urgență", se mai arată în comunicatul DNA. Din probele administrate rezultă că ministrul Gabriel Oprea realiza în medie aproximativ cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoțit de echipaje ale Poliției Rutiere.

Investigațiile privind deplasările fostului minstru al Internelor au fost demarate după ce un polițist de la Poliția Rutieră a murit într-un accident în timp ce însoțea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. În fine, fostul viceprim-ministru mai este acuzat de abuz în serviciu și pentru încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general Tiberiu Nițu a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale Poliției Rutiere.

Potrivit Mediafax, senatorul Gabriel Oprea a declarat, luni, după anunțul DNA de solicitare a avizului pentru urmărirea sa penală, că a respectat și respectă legile acestei țări, că se consideră nevinovat și că va sprijini toate demersurile pentru aflarea adevărului, iar în egală măsură își va apăra drepturile.


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama