RFI: "Patrula lui Vlad Țepeș" tulbură apele

Autor: Claudiu.Padurean din 29 ianuarie 2016, Vizualizari: 478

RFI: "Patrula lui Vlad Țepeș" tulbură apeleStatul de drept din România este amenințat de forțe paramilitare. Iată ce susțin trei organizații neguvernamentale într-o scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș. Cele trei asociații (Romani CRISS, MCA România și Agenția de Monitorizare a Presei) se arată îngrijorate de "Patrula lui Vlad Țepeș", o unitate formată din voluntari care ar urma să intervină acolo unde instituțiile statului nu o fac. Structura a fost înființată de Partidul România Unită, condus de deputatul Bogdan Diaconu, transmite RFI România.
"Patrula lui Vlad Țepeș" va veghea ca cei sărmani și uitați de autorități să nu fie victimele interlopilor, tâlharilor și hoților cu diplomă, a declarat coordonatorul unității, campionul K1, Daniel Ghiță. "Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri", a mai spus el.

Directorul executiv al asociației Romani CRISS, Marian Mandache, avertizează la RFI că apariția patrulei riscă să arunce România înapoi în timp: "În orice societate civilizată și România se încadrează în această categorie nu poți să-ți faci dreptate singur. Există organisme abilitate de lege, e Poliția, e Parchetul, e instanța de judecată și ele trebuie să intervină. Chiar dacă nu ne convin anumite soluții sau dacă sunt deficiențe și într-adevăr, sunt deficiențe în modul în care instituțiile astea intervin, chiar noi am sesizat lucrul ăsta, însă soluția aici nu este să-ți faci o armată proprie, nu este să intervii tu ca cetățean și să te substitui autorității statului, ci este să sprijini și să insiști pentru reforma și pentru îmbunătățirea acestor instituții. De fiecare dată când am asistat la asemenea episoade în istorie, că vorbim despre istoria anilor '30 sau că vorbim despre evenimentele mai recente din anii '90 sau din anii 2000, aceste forțe paramilitare nu aduc absolut nimic bun".

Marian Mandache desființează argumentele organizatorilor patrulei, care susțin că nu vor folosi violența, pentru a face dreptate. "Noi privim cu foarte mare circumspecție acest lucru, pentru că vorbim totuși despre o structură organizată, uniformizată, are anumite însemne, are o anumită uniformă, iar discursul lor este dublu. Pe de o parte, ei vin și spun aceste chestiuni neutre, de mesaj social, că vor să ajute bătrânii să treacă strada, dar în același timp ei spun foarte clar că atunci când statul nu va interveni, o vor face ei, iar acest lucru e clar, o acțiune directă împotriva ordinii de drept din România. Este cumva, dacă doriți, similar cu modul în care minerii au înțeles să vină în București și să facă ei dreptate", spune directorul executiv al asociației Romani CRISS.


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama