RL: Armata Română ar putea primi în dotare un nou vehicul blindat

Autor: Claudiu.Padurean din 31 ianuarie 2016, Vizualizari: 453

RL: Armata Română ar putea primi în dotare un nou vehicul blindatForțele Terestre ale României ar putea primi în dotare un nou model de vehicul blindat, denumit TBT (transportor blindat pentru trupe), potrivit RomaniaLibera.ro.
Transportorul este de tip 8 x 8 și este proiectat de specialiști români. Producția de serie ar putea începe, conform unor informații neoficiale, chiar în anul 2016, imediat după omologarea acestuia, sau cel târziu în anul 2017.

Vehiculul este asamblat la uzina Automecanica Moreni, din cadrul Romarm.Echipajul TBT este format din trei persoane - comandant, mecanic - conductor și trăgător. Alături de aceștia, TBT poate îmbarca o grupă de infanterie de până la opt oameni. Protecția oferită militarilor este de nivel STANAG 3.

Ideea unui nou transportor blindat, denumit inițial Saur 3, a fost lansată de Ministerul Apărării Naționale încă din anul 2011. În anul 2014, prototipul a fost testat în poligonul MApN de la Jegălia.


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama