Reamenajarea Someșului Mic, finalizată cu succes

Autor: Claudiu.Padurean din 1 februarie 2016, Vizualizari: 354

Reamenajarea Someșului Mic, finalizată cu succesUnul dintre cele mai ambițioase proiecte de mediu din județul Cluj, reamenajarea unor porțiuni din valea Someșului Mic, a fost finalizat cu succes. Lucrările efective s-au încheiat în ultimele zile ale anului trecut, iar în această perioadă, Comisia Europeană lucrează la rambursarea cheltuielilor făcute în cadrul proiectului. Aproximativ 100.000 de locuitori sunt beneficiarii direcți ai lucrărilor de reamenajare, care limitează posibilitatea producerii unor inundații.
”Administrația Național㠓Apele Române”, prin Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa anunță finalizarea proiectului “Amenajarea râului Someșul Mic în municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj” - proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operațional Sectorial “Mediu”. Proiectul are o valoare de 48.866.128,13 lei, din care 90% reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Sectorial “Mediu”, Axa Prioritară 5 “Implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc”, Domeniul major de intervenție 1 – Protecția împotriva inundațiilor și 10% finanțare din bugetul de stat”, spun reprezentanții echipei care a dus la bun sfârșit acest proiect.

”Au fost realizate următoarele capacități fizice: lucrări de regularizarea (amenajarea) și consolidarea malurilor Someșului Mic, pe o lungime de 4,10 kilometri, îndiguiri pe o lungime de 4,55 kilometri și lucrări de amenajare a afluenților pe o lungime de 3,85 kilometri. Realizarea lucrărilor hidrotehnice propuse prin proiect contribuie la închiderea liniei de apărare împotriva inundațiilor pentru întreg teritoriul municipiului Cluj-Napoca și al comunei Apahida”, mai spun reprezentanții echipei care a realizat proiectul.


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama