RFI: Dacian Cioloș discută cu partidele despre alegerile locale în unul sau două tururi

Autor: Claudiu.Padurean din 1 februarie 2016, Vizualizari: 402

RFI: Dacian Cioloș discută cu partidele despre alegerile locale în unul sau două tururiPremierul Dacian Cioloș se întâlnește azi cu reprezentanții partidelor. Ei vor discuta despre solicitarea PNL referitoare la revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, potrivit RFI România.
Potrivit PNL, discuțiile încep la 9:45 la Vila Lac 1. Delegația liberalilor este compusă din Vasile Blaga, Adriana Săftoiu, Ilie Bolojan, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur.

Propunerea PNL mai este susținută doar de reprezentanții Mișcării Populare.

''PSD, UNPR, ALDE și UDMR au anunțat că nu sunt de acord cu modificarea legii alegerilor locale. În aceste condiții nu știu dacă domnul prim ministru Dacian Cioloș se mai poate gândi că mai are rost să inițieze în vreun fel sau altul o ordonanță sau proiect de lege în condițiile în care o largă majoritate din Parlament nu susține această idee'', a spus Dragnea, vineri, într-o conferință de presă. El amenințase că în cazul în care Guvernul va răspunde pozitiv cererii PNL social-democrații vor boicota alegerile locale.

Oprea nu s-a declarat de acord cu ideea lui Dragnea privind boicotarea alegerilor locale în cazul în care se revine la alegerea primarilor în două tururi."Noi nu boicotăm niciodată", a subliniat el, sugerând că aceasta nu este o atitudine responsabilă și menționând că respecta legea alegerilor locale, votată de către toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că deși este de acord cu alegerea primarilor în două tururi, nu consideră oportună modificarea legii în acest moment.

Premierul a respins inițial modificarea acestei legi, dar s-a declarat dispus să discute pe această temă după ce președintele Klaus Iohannis s-a declarat în favoarea ei.


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama