Gripa porcină din Ucraina stârnește îngrijorare la Cluj. Profesorul Cârstina recomandă vaccinarea

Autor: Claudiu.Padurean din 3 februarie 2016, Vizualizari: 536

Gripa porcină din Ucraina stârnește îngrijorare la Cluj. Profesorul Cârstina recomandă vaccinareaMedicii clujeni sunt îngrijorați de perspectiva extinderii epidemiei de gripă porcină din Ucraina în România. Ca o primă măsură de prevenire, profesorul Dumitru Cârstina recomandă vaccinarea.
Zonele din nordul Transilvaniei și Bucovinei care se învecinează cu Ucraina sunt cele mai expuse răspândirii virusului gripal AH1N1, care provoacă boala numită gripă porcină. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj recomandă pacienților să respecte toate măsurile de prevenire a răspândirii virozelor, inclusiv să țină seama de câteva lucruri simple, precum spălatul pe mâini înainte de masă. Însă o măsură eficientă ar fi vaccinarea, este de părere profesorul Dumitru Cârstina, care a făcut această declarație în cadrul emisiunii Transilvania la zi de pe TVR Cluj (de la minutul 45).Profesorul universitar Dumitru Cârstina atrage atenția că există o mare varietate a tulpinilor de virus gripal, de aceea nu orice îmbolnăvire trebuie să stârnească panică, deoarece pacienții pot suferi de o gripă sezonieră, nu de gripă porcină.

Gripa porcină a provocat moartea unor persoane în Ucraina. Însă este vorba de persoane care sufereau și de alte afecțiuni, în special cele de natură cardiovasculară.
Sursa: foto: bucurestifm.ro

Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama