RFI: Începe urmărirea penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea

Autor: Claudiu.Padurean din 4 februarie 2016, Vizualizari: 458

RFI: Începe urmărirea penală a fostului ministru de Interne Gabriel OpreaLa cererea procurorilor anticorupție, Senatul a aprobat mierucuri începerea urmăririi penale a fostului ministru de interne Gabriel Oprea. Demnitarul e acuzat de abuz in serviciu pentru folosirea coloanei oficiale, cazul fiind deschis după un accident în timpul căruia un polițișt pe motocicletă care însoțea mașina lui Gabriel Oprea a murit în București, potrivit RFI România.
Cererea DNA a fost aprobată cu o majoritate largă: 102 voturi pentru, 30 impotrivă și un vot anulat, în condițiile în care UNPR are doar 21 de senatori. De la tribuna Parlamentului, Oprea a spus încă o dată că se consideră nevinovat și a cerut ca solicitarea procurorilor anticorupție să fie avizază. Marți, Comisia Juridică a Senatului a dat aviz pozitiv cererii procurorilor de ridicare a imunității lui Gabriel Oprea. Fostul ministru le ceruse inițial senatorilor să trimită dosarul la Parchetul General, pe motiv că prcurorii DNA care îl instrumentează nu ar avea competența necesară. Crerea a fost respinsă.

Ancheta în acest caz s-a declanșat după un accident rutier petrecut în București în octombrie anul trecut, când politistul Bogdan Cosmin Gigina (în vârstă 28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit dupa ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe Bulevardul Știrbei Vodă, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea.

Citiți mai mult AICI


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama