Creștere spectaculoasă a exporturilor Cosmetic Plant

Autor: Claudiu.Padurean din 22 februarie 2016, Vizualizari: 409

Creștere spectaculoasă a exporturilor Cosmetic PlantCosmetic Plant, unul dintre principalii producători de cosmetice din Transilvania, a raportat o creștere cu cca. 20% a business-ului în 2015 și mizează, și pentru acest an, pe un avans de cel puțin 10 procente. De asemenea, compania clujeană a înregistrat vânzări record la export, în creștere cu 170% comparativ cu anul anterior.
Astfel, Cosmetic Plant a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 2 milioane de euro (cca. 8,9 milioane de lei), în creștere cu cca. 20% comparativ cu valoarea de 1,66 milioane de euro (cca. 7,5 milioane lei) înregistrată în anul anterior. În ceea ce privește volumul vânzărilor, acesta a depășit peste un milion de produse, în timp ce profitul a ajuns anul trecut la cca. 400.000 de euro (1,8 milioane lei).

„Evoluția pozitivă a business-ului a avut la bază mai mulți factori printre care lărgirea rețelei de distribuție, intrarea în noi rețele de hipermarketuri și mărirea gamei sortimentale cu patru game noi –Miere, LiftUp, Gălbenele BIO și Anticelulită. De asemenea, pe lângă aceste aspecte, anul trecut am realizat și o serie de face-lift-uri la ambalajele a 18 produse”, a declarat Susana Laszlo, director general al Cosmetic Plant.

Potrivit reprezentantei companiei clujene, anul trecut Cosmetic Plant a înregistrat un avans de 170% și în ceea ce privește vânzările la export. „Extinderea numărului de parteneri pe piețele unde suntem deja prezenți, dar și lansarea exporturilor în noi țări au avut un impact important în obținerea acestui avans. În plus, ne bucurăm că anul trecut ne-am consolidat poziția pe piața din Ungaria, piață care de altfel este principala țară de export pentru Cosmetic Plant”, a mai spus Susana Laszlo.

Dincolo de Ungaria, următoarele piețe pe care produsele Cosmetic Plant au fost foarte bine primite și care se află în topul destinațiilor de export sunt Republica Moldova și Iordania.

În ceea ce privește cele mai vândute produse Cosmetic Plant pe piața locală, cele din gama Cătină au fost, lidere în top. Pe plan internațional, gama Bioliv conduce topul celor mai cerute produse, alături de crema de albire cu extract de lămâie și de gama GreenStem.

În ceea ce privește business-ul companiei pentru anul în curs, conducerea Cosmetic Plant mizează, de asemenea, pe un avans al business-ului cu cel puțin 10 procente, la cca. 2,2 miloane de euro (cca. 10 milioane de lei). „Extinderea rețelei de distribuție și a exporturilor, dar și lansarea de noi produse, vor avea, cu siguranță, un impact pozitiv în business-ul companiei în acest an”, a afirmat Susana Laszlo. Aceasta a mai adăugat că, în următoarea perioadă, compania va lansa trei noi creme ce vor marca aniversarea a 25 de ani de la înființarea business-ului iar, odată cu venirea sezonului cald, va fi dezvoltată și o gamă specială pentru plajă.

Cosmetic Plant este unul dintre cei mai cunoscuți producători de produse cosmetice din România. Afacere de familie înființată în 1991 la Cluj-Napoca, compania a adus în prim-plan calitatea produselor fabricate. Farmacista Ileana Meșter, fondatoarea Cosmetic Plant, cu o experiență de peste 20 de ani în cosmetologie, a crezut în puterea pe care natura o poate conferi științei și a mizat pe folosirea ingredientelor naturale în toate produsele sale.

Recunoscută și la nivel internațional, Cosmetic Plant a urcat în ultimii 3 ani pe podiumul World Quality Selections, cel mai important concurs internațional de calitate a produsului din lume organizat de către Monde Selection. În acest an, Crema antirid de zi Bioliv antiaging a obținut Trofeul Internațional al Înaltei Calități (International High Quality Trophy) și, pentru al treilea an consecutiv (2013, 2014 și 2015), marele premiu Grand Gold Award. De asemenea, Crema GreenStem antiaging de zi matifiantă a câștigat, la fel ca și în 2014, distincția Gold Award.

Compania este prezentă la nivel național în rețelele Auchan, Cora – România Hypermarche, DM DrogerieMarkt, Profi, farmaciile Catena și Remedium, Plafar și alte magazine naturiste din țară. Produsele companiei sunt prezente și pe plan extern în țări precum Grecia, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Republica Moldova, Iordania, Liban, Austria și Ungaria.

În prezent, portofoliul Cosmetic Plant include peste 100 de produse, împărțite în 14 game sortimentale grupate în funcție de ingredientul activ principal (gălbenele, cătină, ulei de măsline, Q10 + ceai verde, ulei de argan etc.) sau de utilizarea produsului (protecție solară, anticelulită, îngrijirea părului).


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama