"Livada de vișini", jucată de actorii Naționalului clujean în Italia

Autor: mihaela.ursan din 22 februarie 2016, Vizualizari: 382

Actorii Teatrului Național Cluj-Napoca vor juca spectacolul "Livada de vișini", de A.P. Cehov, în două orașe din Italia.
Naționalul clujean va merge la invitația teatrelor Fondazione Teatro della Toscana Florența și Emilia Romagna Teatro Fondazione Modena.

Regia spectacolului este semnată de Roberto Bacci. Regizorul italian se află la a doua colaborare cu trupa teatrului clujean. În anul 2012, Roberto Bacci a montat pe scena clujeană spectacolul de mare succes cu Hamlet de W. Shakespeare, spectacol care se află în stagiunea curentă a naționalului.

Potrivit reprezentanților, "Livada de vișini" este o simfonie în alb, întrucât spectacolul e inundat într-o mare de alb: alb-transparente sunt perdelele, care creează spații de joc, albe sunt petalele florilor scuturate ale livezii de vișini, împrăștiate atât pe scenă cât și pe puntea ce pătrunde în sală, pe culoarul central. Albe sunt și scaunele pe care spectatorii se află așezați, fiind făcuți părtași ai sfâșierii sufletești a personajelor cehoviene. Pata de culoare întunecată este Lopahin, omul materiei, trăind cu o jumătate din sine în lumea oamenilor practici, îmbogățiți, și cu cealaltă, în lumea livezii, a frumosului gratuit.

Spectacolele vor fi jucate în Italia între 23 și 28 februarie:
23 februarie, ora 20:45, la Teatro della Pergola, Florența
24 februarie, ora 20:45, la Teatro della Pergola, Florența
27 februarie, ora 20:00, la Teatro Storchi, Modena
28 februarie, ora 15:30, la Teatro Storchi, Modena


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama