Concert educativ la Academia de Muzic㠄Gheorghe Dima”

Autor: mihaela.ursan din 23 februarie 2016, Vizualizari: 351

Cvartetul Transilvan va susține un concert educativ la Academia de Muzic㠄Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
Recitalul va avea loc în Sala Studio a Academiei de Muzică.

Lucrarea comună a concertelor este Cvartetul American, de Antonín Dvoűák. Din programul recitalului face parte si Cvartetul de coarde nr. 1 în mi minor, De ma vie, de Bedűich Smetana.

Concertul Educativ va fi prezentat de Matei Pop.

În cei peste douăzeci și cinci de ani de activitate artistică, Cvartetul Transilvan a susținut peste 2.000 de concerte, reprezentând totodată România și prin concerte organizate cu ocazia evenimentelor importante și a întâlnirilor diplomatice la nivel înalt (Consiliul Europei, Comisia Europeană, vizite prezidențiale, aniversări naționale etc. Repertoriul Cvartetului cuprinde creații ale marilor compozitori clasici, romantici, moderni și ontemporani (incluzând realizarea unui mare număr de prime audiții absolute).

Născut în Cluj în anul 1980 într-o familie de muzicieni, Matei Pop a urmat secția germană a Colegiului Național „George Coșbuc" din Cluj. Apoi a studiat la Academia de Muzic㠄Gheorghe Dima" din același oraș, urmând în paralel secțiile de dirijat și compoziție, pe care le-a absolvit în anul 2005 ca șef de promoție. Formației sale multilaterale i se adaugă studiul mai multor instrumente - pian, trombon, flaut, percuție, violoncel - ca și experiența de dirijor permanent al Orchestrei de camer㠄Victor Papilian", unde timp de șase ani (2001-2007) a asigurat atât conducerea muzicală cât și managementul concertelor. În cadrul Academiei de Muzică din Cluj este dirijor al Orchestrei studențești „Antonin Ciolan" și al Ansamblului de muzică contemporan㠄Ad Hoc". Matei Pop s-a remarcat în egală măsură și în calitate de compozitor. Lucrările sale au fost interpretate și înregistrate atât în țară cât și în străinătate, unele dintre ele fiind premiate la concursuri de compoziție naționale și internaționale.


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama