Filmele regizorului rus Andrei Tarkovski, la Cinema Mărăști

Autor: mihaela.ursan din 23 februarie 2016, Vizualizari: 337

Două dintre filmele regizorului rus Andrei Tarkovski, unul dintre cei mai importanți cineaști, vor fi proiectate la Cinematograful Mărăști din Cluj-Napoca.
Andrei Arsenievici Tarkovski (n. 4 aprilie 1932, Zavrajie, Regiunea Kostroma, Rusia sovietică - d. 29 decembrie 1986, Neuilly-sur-Seine, lângă Paris, Franța) a fost un regizor, actor și scriitor rus. Este considerat unul dintre cei mai influenți cineaști ai erei sovietice și ai întregii istorii a cinematografiei. Este înmormântat la cimitirul ortodox din Sainte-Geneviève-des-Bois.

Miercuri, 24 februarie 2016, ora 17.00 va fi difuzat filmul Andrei Rubliov (1966).
Filmul este o dramă cu caracter biografic, care prezintă viața pictorului de icoane din secolul al XV-lea. Filmul propune o meditație pe tema relației dintre creatorul de artă în general, și epoca în care trăiește. În contrast cu personajul Andrei Rubliov, descrierea realităților Rusiei anilor 1.400 este crudă și dramatică.

Joi, 25 februarie 2016, ora 17.00 veți putea viziona filmul Călăuza (1979).
Asemeni filmului anterior al lui Andrei Tarkovski, "Solaris" (1972), "Călăuza" este o adaptare a unui roman științifico-fantastic foarte popular în țările Europei de Est ("Picnic la margine de drum" de Arkadi și Boris Strugatki) și folosește procedeele specifice genului - din nou un fenomen misterios, poate de origine extraterestră, care ar materializa dorințele cele mai intime ale exploratorilor săi păcătoși - pentru a pune întrebări fundamentale despre umanitate, memorie, dorință și disperare.

Intrarea este liberă


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama