RFI: Acord UE privind paza frontierelor externe ale Schengen

Autor: Claudiu.Padurean din 25 februarie 2016, Vizualizari: 382

RFI: Acord UE privind paza frontierelor externe ale SchengenMiniștrii de Interne din UE au ajuns joi, 25 februarie, la Bruxelles, la un acord privind verificarea sistematică a tuturor celor care intră sau părăsesc spațiul Schengen. Aceasta este o poziție comună a statelor UE în negocierile cu Parlamentul European, care abia acum se deschid, potrivit RFI România.
Propunerea iniṭialᾰ de verificare sistematicᾰ aparṭine Comisiei Europene ṣi ea a fost fᾰcutᾰ în decembrie 2015.

Tot atunci, Comisia a propus creerea unei paze de coastᾰ si frontalierᾰ europeanᾰ, un corp european care sᾰ poatᾰ interveni dacᾰ un stat frontalier membru Schengen nu este în mᾰsurᾰ sᾰ-ṣi pᾰzeascᾰ frontierele. Aluzia, fᾰrᾰ echivoc, este fᾰcutᾰ la Grecia.

Pentru moment doar ideea verificᾰrii face obiectul unui acord.

In prezent sunt verificaṭi în baza de date Schengen doar cetᾰṭenii care nu fac parte din spaṭiul liberei circulaṭii. Dacᾰ negocierile cu Parlamentul European (codecizional cu statele membre în acest dosar) dau roade, atunci ṣi cetᾰṭenii spaṭiului Schengen vor fi în mod sistematic verificaṭi.

Aceasta este o mᾰsurᾰ de luptᾰ împotriva imigraṭiei clandestine, dar mai ales a terorismului.

Mᾰsura a fost propusᾰ dupᾰ atentatele de la Paris din noiembrie 2015 care au fost comise de cetᾰṭeni belgieni, fiṣaṭi ca "periculoṣi" în Belgia, dar pe care nimeni nu i-a controlat la frontiera francezᾰ în acea zi fatidicᾰ.

Citiți mai mult AICI


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama