Ambasadorul american Hans Klemm acuză Rusia de duplicitate

Autor: bianca.padurean din 26 februarie 2016, Vizualizari: 404

Ambasadorul american Hans Klemm acuză Rusia de duplicitateÎntr-o conferință susținută la Universitatea Babeș-Bolyai el a spus că afirmațiile odficialilor ruși referitoare la o presupusă amenințare a scutului anti-rachetă din estul Europei ignoră legile fizicii. Hans Klemm a adăugat că investițiile statelor NATO în dezvoltarea capacităților militare reprezintă un răspuns la acțiunile Rusiei.
"Prin declararea acestui sistem drept o amenințare strategică, Federația Rusă preferă să ignore legile fizicii și dovezile evidente referitoare la superioritatea numerică și capacitățile tehnologice, perseverând în această perspectivă lipsită de fundament real", a declarat la Cluj ambasadorul american.

„În lumea actuală ne confruntăm cu amenințări din toate direcțiile. La est avem de a face cu o Rusie revanșardă care destabilizează securitatea europeană. Rusia a devenit extrem de inovatoare în privința utilizării unor tipuri de război tipice pentru secolul al XXI-lea, inclusiv războiul informațional, cibernetic și hibrid. În afară de aceasta, ne confruntăm cu amenințări dinspre sud, în special sub forma terorismului extremist islamic, care a devenit și mai periculos ca rezultat al contextului din Siria și Libia. Există de asemenea amenințări care vin dinspre Europa, cum ar fi ascensiunea ideologiilor extremiste, Brexit-ul, criza financiară din Grecia, un sistem financiar slăbit în zona euro, precum și presiunea resimțită de zona Schengen și de Uniunea Europeană însăși ca urmare a sosirii în Europa a sute de mii de refugiați. Există apoi problemele care nu par să fie localizate într-o anumită zonă și nu vin neapărat din partea vreunui stat național, dar care pot veni din partea unei singure persoane sau a unui grup de persoane. Aceste amenințări includ terorismul individual al așa-numiților lupi singuratici, criminalitatea organizată, criminalitatea cibernetică și războiul cibernetic", a declarat la Cluj Hans Klemm.

Ambasadorul american a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a respecta Articolul 5 din Tratatul NATO. Acesta prevede obligația statelor membre ale alianței de a reacționa dacă vreunul dintre acestea este atacat. De asemenea, Hans Kelmm a declarat că este nevoie de mai multă cooperare între cele trei state NATO riverane Mării Negre, adică România, Bugaria și Turcia pentru a contracara demersurile Rusiei.


Categoria: Politica, International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama