Piața Unirii, transformată într-un imens târg de mărțișoare

Autor: Claudiu.Padurean din 29 februarie 2016, Vizualizari: 378

Piața Unirii, transformată într-un imens târg de mărțișoareCentrul Clujului s-a transformat într-un imens târg de mărțișoare. Zecile de tarabe instalate în Piața Unirii oferă toate tipurile de mărțișoare, de la cele tradiționale, în formă de hornar ori de nasture, până la mărțișoare lucrate în pastă de sticlă ori de ceramică de studenții ori de absolvenții Universității de Artă și Design.
În centrul Clujului, au fost aduse zeci de tarabe cu fel de fel de mărțișoare. Unele dintre ele sunt realizate în stil tradițional, de către artizanii clujeni. ”Aceste mărțișoare sunt croșetate și le-am conceput în formă de broșă. Se pot asorta cu mai multe tipuri de haine și pot fi purtate tot timpul anului”, spune o doamnă care produce mărțișoare de peste un deceniu.

Alte mărțișoare sunt concepute și realizate de artiști care studiază ori care au absolvit Universitatea de Artă și Design. ”Am imaginat mărțișoare utile, care sunt veritabile obiecte de podoabă. Lucrez zilnic manufactură și nu mai vreau ca munca mea să fie aruncată”, spune o tânără artistă.

Prețurile cerute de comercianți sunt pentru toate buzunarele. Cele mai ieftine sunt mărțișoarele care costă doi lei și care sunt realizate din bucăți colorate de hârtie. Cele mai scumpe pot costa câteva zeci de lei și sunt, de fapt, broșe lucrate din aramă ori piele fină, care pot fi purtate tot timpului anului, dar care sunt împodobite cu tradiționalul șnur alb-roșu pentru a celebra venirea primăverii.

Piața Unirii, transformată într-un imens târg de mărțișoare

Piața Unirii, transformată într-un imens târg de mărțișoare


Categoria: Reportaj

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama