ClujShorts și-a anunțat filmele selectate în competiție și componența juriului

Autor: bianca.padurean din 1 martie 2016, Vizualizari: 362

ClujShorts și-a anunțat filmele selectate în competiție și componența juriului54 din cele 181 de filme selectate vor concura pentru ClujShorts Trophy 2016. Juriului îi va reveni dificila sarcină de a desemna cele mai bune scurtmetraje aflate în competiția oficială. În 2016 juriul ClujShorts se va afla sub atenta coordonare a domnului Ioan Pop-Curșeu, președinte al juriului ClujShorts, distins lector și cercetător în domeniul literaturii și filmului.
Directorul artistic al ClujShorts spune ca alegerea filmelor nu a fost deloc una ușoară: „Toate cele 181 de filme se remarcă prin excelență cinematografică. Pentru competiție am fost nevoiți să săpăm și mai adânc. Am urmărit atenția la detaliu, felul de punere în practică a ideii și îndrăzneala de a transgresa convenționalul”, declară Rareș Stoica, directorul artistic ClujShorts.

Alături de Ioan Pop Curseu vor mai juriza: Gabor Xantus, distins documentarist și academician în arta cinematografică, Sergiu Matei, cameraman și om de televiziune recunoscut pe plan internațional cu peste 40 premii aflate în palmares și … de anul acesta: Francisc Koos; Inginer diplomat, maestru de sunet. Studii de matematica, electronică, muzică, film. O viață petrecută între tehnologie și artă. Realizatorul coloanei sonore a mai multor filme artistice și de animație (Prin Cenușa imperiului, Pintea, Elixirul tinereții, etc). Colaborări cu regizorii Ion Popescu Gopo, Andrei Blaier, Mircea Mureșan, Mircea Veroiu, Iosif Demian, etc. Realizatorul primului sintetizator de muzica (Moog) și efecte sonore din Romania (1975), aparatură utilizată atât la Buftea cât și în filme de animație. Articole publicate și invenții în domeniul eletronicii și prelucrării sunetului. Cadru didactic de predare la Inst. Politehnic Cluj-Napoca, fac. de Electronica și Telecomunicații. "Cercetările mele actuale urmăresc domeniul percepției vizuale în raport cu cel al sunetului și întrepătrunderea fluxului sonor cu imaginea".

Atât publicul cât și presa clujeană joacă un rol extrem de important pentru ClujShorts. Prin urmare, toate cele 181 de filme vor concura pentru Premiul Publicului și Premiul Presei Clujene (Vasile Hotea-Fernezan președinte, Demostene Șofron, Cătălin Bogdan, Claudiu Pădurean, Oana Grigorescu, Ioan-Pavel Azap, Tiberiu Fărcaș). De asemenea, ca în fiecare an, Asociația Persona (producătorul și organizatorul ClujShorts) își rezervă dreptul de a acorda un premiu filmului care reușește să surprindă într-un mod original elementele centrale aflate la baza acesteia: devotamentul pentru sănătate, cultură și oameni. ( Lista completă a premiilor pe care juriul poate să le acorde o puteți găsi aici: http://clujshorts.ro/official-regulations/, la paragraful 5, Awards ).

În 2016 lupta va fi strânsă. Dar ClujShorts e mai mult decât o competiție: e un mediu plin de energie bazat pe discuții intense și dezbateri cinematografice. Vom reveni cu informații legate de alte evenimente pe care organizatorul le propune pentru ediția din acest an. 4-10 aprilie va fi o săptămână cu adevărat intensă!

Biletele și abonamentele au fost puse în vânzare la casieria Cinema Victoria. Pentru informații suplimentare accesați http://clujshorts.ro/ sau urmăriți-ne pe facebook https://www.facebook.com/ClujShorts/.

Lista completă a filmelor poate fi accesată aici.


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama