RFI: Clinton și Trump, marii favoriți la "Super Tuesday"

Autor: Claudiu.Padurean din 1 martie 2016, Vizualizari: 331

RFI: Clinton și Trump, marii favoriți la "Super Tuesday"Marți, 1 martie, are loc în SUA așa-zisa "Super Tuesday", ziua în care se desfășoară o serie de alegeri preliminare în mai multe state, pentru desemnarea candidaților republican și democrat la alegerile prezidențiale din 8 noiembrie. Alegătorii din 11 state își vor desemna marți favoritul democrat, în timp ce simpatizanții republicanii se exprimă în 13 state, potrivit RFI România.
La democrați, Hillary Clinton pleacă favorită, în timp ce în tabăra republicanilor miliardarul Donald Trump e dat învingător. Fosta secretară de Stat americană, mare învingătoare sâmbătă în Carolina de Sud în fața rivalului ei, Bernie Sanders, s-a impus în practic toate categoriile de alegători. Cu peste 47 de puncte avans față de Sanders acum trei zile, Clinton are deja trei victorii parțiale la activ și deci toate motivele să fie încrezătoare în această zi de "Super Tuesday".

În tabăra adversă, promotorul imobilar și starul televiziunii, miliardarul Donald Trump, are și el de ce să fie sigur pe sine. Sondajele de opinie arată că alegerile preliminare de marți nu-i vor modifica dinamica de campanie, o campanie în care a câștigat deja primele trei reprize.

Cu toate că maratonul pre-electoral e departe de a fi terminat după această zi de "Super Marți", analiștii prezic pentru 8 noiembrie un duel între democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump. O confruntare între un pur produs al elitelor politice americane și un candidat antisistem, care nu a fost ales până acum în niciun post public.


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama