Balet contemporan, pe scena Oprei Maghiare

Autor: mihaela.ursan din 2 martie 2016, Vizualizari: 288

În cadrul Festivalului Internațional de Dans Contemporan Steps, una dintre cele mai apreciate trupe de balet contemporan din Europa, va susține un spectacol la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.
Este vorba despre Compania de balet din Győr din Ungaria.

Spectacolul este programat în data de 12 martie 2016, începând cu ora 19:00, la Opera Maghiară din Cluj.

Reprezentație intitulat㠄Generații” reprezintă o întâlnire a două coregrafii distincte, pe două dintre cele mai cunoscute partituri muzicale ale tuturor timpurilor: „Bolero” și „Carmina Burana””.

Versiunea coregrafică propusă de András Lukács pentru Bolero-ul lui Ravel se bazează pe mișcare scenică și nu pe acțiune sau intrigă. Aceasta a fost creată pentru Baletul de Stat din Viena în 2012.

Partea a doua a spectacolului, „Carmina Burana", propune o coregrafie minimalistă, puternică prin însăși simplitatea sa, semnată de către coregraful maghiar Vamos Gyorgy. Este o invocare a divinității materializată scenografic printr-o roată a norocului.


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama