Paleontologii au descoperit cel mai mare sit cu fosile de dinozauri. Unde se află acesta?

Autor: Claudiu.Padurean din 2 martie 2016, Vizualizari: 389

Paleontologii au descoperit cel mai mare sit cu fosile de dinozauri. Unde se află acesta?O echipă de paleontologi au făcut o descoperire senzațională, după patru ani de cercetări. Este vorba de un sit de fosile ale unor dinozauri din era Jurasicului, situat într-o zonă de munte. Potrivit anunțului făcut în revista Ameghiniana, locul are o suprafață impresionantă, de peste 50 de kilometri, scrie RomaniaLibera.ro.
“În nici un alt loc din lume nu există o asemenea diversitate și cantitate de fosile din Jurasic” – a declarat geologul Juan Garcia Massini de la Centrul regional de cercetări științifice și transfer tehnologic din Patagonia, Argentina, locul unde au fost descoperite fosilele.

Fosilele au o vechime cuprinsă între 140 și 160 de milioane de ani și au fost descoperite la suprafața solului din cauza procesului de eroziune din ultima perioadă de timp, a precizat Garcia Massini, șeful echipei de cercetători. “Puteți observa peisajul perfect al acelor vremuri din Jurasic, cum apele termale, lacurile și curenții, la fel ca și plantele și ale componente ale ecosistemului au fost distribuite”, a adăugat el.

Fosilele au fost prezervate imediat, în mai puțin de o zi de la descoperirea lor, în unele cazuri. “Puteți observa fungii, cianobacteria și viermii cum se mișcau atunci când erau în viaț㔠– a explicat Garcia Massini.


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama