Viața ca un dans

Autor: mihaela.ursan din 8 martie 2016, Vizualizari: 459

Întotdeauna am apreciat oamenii care au avut ceva de spus, chiar dacă a fost o părere personală asupra unui fapt. Respectiva situație m-a făcut o adeptă, dacă vreți, a editorialelor.
Cu toate acestea, însă, mereu am crezut că un editorial ar trebui scris după o bună perioadă de timp lucrată în presă sau în alt domeniu. Timp în care toate cele văzute și trăite formează experiența autorului.

Din aceste motive, la vârsta și experiența mea, încă nu mă simt pregătită de a aduce în fața cititorilor proprile-mi idei și argumente, dar, obosită de aceeași politică care în ciuda legilor, promulgărilor și candidaților, niciodată, sau aproape niciodată, nu a făcut ceva concret pentru oamenii de rând. Sătulă de aceleași probleme economice care mereu aduc lacrimi pe obrazul celor ce-și numără cu frică marunțișul din palmă. Răscolită până la revoltă de tumultul bolilor care răpun până și bebelușii, am decis să aștern niște rânduri altfel, să îi aduc cititorului o altă poveste. Mai exact, o serie de reportaje despre oameni mici care au făcut lucruri normale, dar prin intermediul cărora au devenit un exemplu bun de urmat. Frânturi din viață, din mai multe vieți, mai cu seamă din poveștile celor care prin simpla lor existență au devenit, așa cum îmi place mie să le spun - eroi.

Pe Roxana și Sebastian i-am cunoscut în urmă cu 5 ani, la Cluj. Mirajul centrului universitar i-a adus împreună, dar pasiunea pentru ce aveau să facă ulterior i-a format ca un tot întreg. Ea, din Gherla, el, din Mediaș, au făcut studii în domenii total diferite și totuși, nu au renunțat la ce le-a plăcut dintotdeuna – Dansul.

După mai mulți ani în care au încercat să supraviețuiască din alte job-uri, în paralel dansând, au format o familie și au încercat să pună bazele unei școli de dans la Mediaș. Au reușit... cel puțin pentru un timp. „Ne merge bine” spunea mereu Roxi „și cel mai important e că facem și ce ne place”, o completa adesea soțul ei.

Totuși, într-o societate în care pasiunea este, de cele mai multe ori, o sentință la sărăcie, cei doi dansatori au rămas dezamăgiți de realitatea ce, în scurt timp, le-a arătat adevărata-și față. Așa au decis să își încerce norocul, ca mulți alții, în afara țării. Nu le-a fost ușor, „începutul e întotdeauna mai greu. Am avut și eu frustările mele, dar când vezi că financiar îți poți întreține familia la un nivel mai mult decât decent, prinzi curaj”, destăinuie Sebi.

În august 2013 viața le-a făcut cel mai frumos cadou – au devenit părinți. Acela a fost momentul decisiv. Pentru a-i oferi un trai mai bun celui mic au ales să rămână definitiv în străinătate. „Atunci când ai un copil nu te mai gândești numai la tine. Viitorul acestui copil devine prioritatea numărul 1”, spune Sebastian.

În ciuda compromisurilor și a greutăților, nu au renunțat niciodată să danseze. Cu răbdare, încredere și perseverență, au reușit, în cele din urmă, să se afirme, chiar și printre străini. Iar succesul lor are deja un nume – Salsa Vida. Și-au deschis o școală de dans în Germania, iar în scurt timp sala de repetiții a devenit neîncăpătoare pentru grupurile celor care își doresc să învețe pașii de salsa, cha-cha, vals sau tangou.

Cu toate acestea, ceea ce îi definește cel mai bine este dragostea. Dragostea față de frumos, iar asta înseamnă ca în inima lor mai este vie încă și dragostea față de România, dovadă a faptului stând fiecare concediu petrecut aici. Dincolo de aparențe și greutăți, i-am ales să fie eroii mei de astăzi pentru simplul motiv că au știut să facă ce le place fără a renunța la visul lor și au reușit să demonstreze că se poate, în ciuda prejudecăților și greutăților, se poate!

Astăzi, întrebați dacă se simt împliniți, Roxana și Sebastian răspund cu sinceritate „DA”, iar când subiectul se îndreaptă spre planurile de viitor, ei doar zâmbesc. „Poate încă un bebe”, eventual o mică balerină.Categoria: Reportaj

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama