Separatiștii din Catalunia, Țara Bascilor și Flandra susțin autonomia Ținutului Secuiesc

Autor: Claudiu.Padurean din 11 martie 2016, Vizualizari: 417

Liderii partidelor separatiste din Catalunia, Țara Bascilor și Flandra sprijină autonomia Ținutului Secuiesc. Anunțul a fost făcut într-o conferință susținută la Cluj, la care au participat și reprezentanți ai Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, ai Consiliului Național Secuiesc și europarlamentarul FIDESZ Laszlo Tokes. Reprezentantul separatiștilor flamanzi, Gunther Dauwen, a declarat că autonomia ar fi un câștig pentru România, pentru că ar aduce pace, stabilitate și prosperitate.
”În context european, cuvântul autonomie este ceva normal. Nu este o amenințare, așa cum este înfățișat de de autoritățile române, ci este ceva obișnuit și este un instrument al democrației secolului XXI”, a spus Gunther Dauwen.

Gunther Dauwen reprezintă și grupul Alianța Liberă Europeană din Parlamentul European. Acest grup politic reunește 45 de partide separatiste, autonomiste sau regionaliste din întreaga Europă. La acest grup și-a anunțat intenția de a adera și Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania.


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.

Adaugati un comentariu

Nume:*
E-Mail:
Comentatiu:
Semi-evidentiat Text inclinat ÚÂÍÒÚ Text subliniat ÚÂÍÒÚ Text sters | Alinierea pe stanga Pe centru Ë†Ă‚ĂŒĂšïŁżĂ› Alinierea pe dreapta | Inserarea emoticonitelor Select color | Textul ascuns Inserarea citatului Transformarea textului dat din transliterare in chirilica Insert spoiler
Introduceti cele 2 cuvinte din imagine: *


Reclama

Reclama