RFI: Noi sancţiuni europene contra Rusiei intră în vigoare astăzi

Autor: Claudiu.Padurean din 12 septembrie 2014, Vizualizari: 602

După mai multe zile de tergiversări, cei 28 de membri ai Uniunii Europene au ajuns la un acord care le permite să aplice începând de astăzi noi sancţiuni contra Rusiei. O ţară acuzată că joacă un rol activ în conflictul din estul Ucrainei, scrie RFI România. UE lasă totodată uşa deschisă afirmând că sancţiunile pot fi ridicate parţial sau total în funcţie de cum evoluează procesul de pace pe teren. Despre ce noi sancţiuni europene este vorba?
Decizia de a pune în practică încă de azi noile sancţiuni a fost luată în urma unei convorbiri telefonice avute de François Hollande cu Angela Merkel, Matteo Renzi şi David Cameron.

Noile sancţiuni europene care intră azi în vigoare restrâng accesul la pieţele de capital marilor companii petroliere precum Rosneft şi Transneft şi la 5 bănci ruseşti care şi ele sunt puse în carantină. În fine, ramura petrolieră a gigantului gazier Gazprom este şi ea vizată de noile sancţiuni. Apar de asemenea 24 de noi nume pe lista personalităţilor ruse sau ucrainene pro-ruse – în particular deci din estul Ucrainei - cărora le va fi interzis accesul în UE şi le vor fi îngheţate bunurile în Europa. In total deci, luând în calcul şi precedentele sancţiuni, 119 persoane şi 23 de entităţi sunt supuse unor constrângeri din partea Uniunii.

Citiți mai mult AICIdle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama