Parteneriat între cea mai mare universitate din România și cel mai important investitor privat din Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 28 septembrie 2014, Vizualizari: 863

Cel mai mare investitor privat din județul Cluj, compania americană Emerson, a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai. Compania americană va finanța burse ale tinerilor doctoranzi ai universității clujene, se va implica în susținerea diferitelor proiecte de cercetare și va finanța cumpărarea unor aparate valoroase. De asemenea, studenții universității clujene vor avea prilejul să facă stagii de practică, plătite sau nu, în cadrul firmei americane, care deține mai multe unități de producție în parcul industrial Tetarom II din Cluj-Napoca.
Universitatea Babeș-Bolyai a decis să atragă alături de ea companiile importante din Transilvania. Pe de o parte, universitatea clujeană este dispusă să își adapteze cursurile la cerințele pieței muncii. Pe de altă parte, companiile sunt dispuse să finanțeze diferite proiecte de cercetare, de care vor beneficia în mod direct, spune rectorul Ioan-Aurel Pop.

Protocolul dintre universitatea clujeană și compania americană nu este o excepție. Recent, de exemplu, trei companii germane au anunțat că vor finanța noua secție în limba germană a Facultății de Matematică – Informatică. Universitatea clujeană va continua parteneriatul cu comunitatea, spune rectorul Ioan-Aurel Pop.

Universitatea Babeș-Bolyai este cea mai veche universitate din România, înființată în 1581, de către regele Poloniei, Ștefan Bathory, care a fost și principe al Transilvaniei. De asemenea, cu aproape 50.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi, este cea mai mare universitate din România și, totodată, una dintre cele mai performante din această regiune a Europei. dle templates freefilm online


Categoria: Economie / Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama