Un bărbat de 90 de ani poate ajunge în închisoare pentru că a hrănit persoane fără adăpost

Autor: invitati din 10 noiembrie 2014, Vizualizari: 837

De Călin Mihășan

Un bărbat în vârstă de 90 de ani ar putea primi până la 60 de zile de închisoare pentru că a împărțit alimente nevoiașilor și persoanelor fără adăpost și aceasta din cauza unei noi legi din Fort Lauderdale, Florida, care interzice cetățenilor să-și împartă masa în public.
Arnold Abbott riscă să fie amendat cu 500 dolari și să fie condamnat la închisoare după ce mai mulți polițiști l-au arestat în timp ce împărțea mâncare pentru persoanele fără adăpost într-un parc, duminica.

El a fost arestat și acuzat împreună cu doi preoți de la Biserica Sanctuary, care pregătește sute de astfel de porții de mâncare în fiecare săptămână în bucătăria proprie.

Arnold Abbott a spus că unul dintre polițiști i-a strigat ”Aruncă farfuria!, "ca și cum aș fi purtat o armă."

În 1999, Abbott a dat în judecată orașul Fort Lauderdale după ce i-a fost interzis să dea de mâncare persoanelor fără adăpost pe plajă, iar instanța de judecată a constatat că regula era împotriva Constituției. Însă o nouă lege - care a intrat în vigoare sau este planificată să intre în vigoare și în Seattle, Los Angeles, Phoenix, Dallas și Philadelphia - a fost adoptată săptămâna trecută. Noile reglementări impun grupurilor să păstreze o distanță de cel puțin 150 de metri de proprietățile rezidențiale, iar punctele de distribuire a alimentelor sunt limitate, în funcție de împărțirea administrativă a orașului.

Ron Book, un lobbyist al municipalităților, a declarat pentru ziarul american ”Sun Sentinel”: "Orice descurajează hrănirea oamenilor de pe străzi este un lucru pozitiv." Organizațiile de caritate au criticat noile reguli ca forme de ”curățare socială”.

Arnold Abbott se descrie ca "păzitorul fratelui lui" său și crede că " trebuie să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți". El urmează să dea în judecată din nou primăria și intenționează să-și continue actele de caritate.dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama