Vicepremierul maghiar Zsolt Semjen: Fiecărei comunități minoritare îi revine dreptul la autonomie

Autor: Claudiu.Padurean din 17 aprilie 2015, Vizualizari: 535

Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat la Congresul UDMR de la Cluj că fiecare comunitate minoritară are dreptul la autonomie. De asemenea, Zsolt Semjen, care este și președintele Partidului Creștin-Democrat din Ungaria, a adăugat că fiecare maghiar are dreptul la cetățenia Ungariei și că fiecare cetățean al Ungariei trebuie să aibă dreptul de a vota.
Vicepremierul maghiar, care a prezentat mesajul premierului de la Budapesta, Viktor Orban, a avut în discursul său numeroase accente critice. El a afirmat că nu și-ar fi închipuit că, după aderarea la Uniunea Europeană, inscripțiile bilingve, imnul Ungariei sau celelalte însemne naționale maghiare vor reprezenta o problemă pentru cineva.

Zsolt Semjen a adăugat că națiunea maghiară nu este cu nimic mai prejos de alte națiuni din Europa și nici comunitatea maghiarilor ardeleni nu este mai prejos de alte minorități naționale din Uniunea Europeană. El a afirmat că nimic din ceea ce solicită maghiarii ardeleni nu este ceva care să nu existe deja în Uniunea Europeană. Vicepremierul ungar a mai afirmat că UDMR este reprezentantul legitim al comunității maghiarilor ardeleni. Aceste afirmații vin în contextul în care președintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, care este cel mai puternic concurent politic al UDMR, a obținut anul trecut un nou mandat de europarlamentar pe listele principalului partid de guvernământ din Ungaria, FIDESZ. dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama