Ateliere de producție și film la Comedy Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 13 octombrie 2015, Vizualizari: 1 161

Ateliere de producție și film la Comedy ClujFestivalul Internațional de Film Comedy Cluj oferă și în acest an celor interesați posibilitatea de se apropia de industria cinematografică și de a dobândi cunoștințe în domeniu prin înscrierea la atelierele festivalului. Aceste ateliere sunt susținute de personalități de prestigiu din lumea culturală europeană.
Atelierul de producție și film va fi susținut sâmbătă, 17 octombrie, ora 15.00, la Cinema City Iulius Mall e de Declan Cassidy (regizor, producător şi scenarist), Fiona Ashe (regizor, editor şi producător) şi Edwina Forkin (producător). Acest atelier propune o analiză a oportunităților cineaștilor români de a lucra cu cineaștii irlandezi.

Temele abordate sunt finanțările europene pentru coproducții, micro-schemele de finanțare disponibile pentru proiectele irlandeze și scrierea destinată acestei piese. Cei trei cineaști au o vastă au experienţă în realizarea de scurtmetraje şi lungmetraje premiate internațional, la nivel de regie, scenariu și producție, astfel încât cele patru ore de atelier vor fi pline de informație și de secrete profesionale.

Cei care doresc să învețe cum să creeze și să promoveze evenimente speciale în cadrul festivalurilor de film vor lua parte la Atelierul de special film events. Acesta va susținut de Hallfridur Thora Tryggvadottir, producător teatral și project manager al Reykjavík International Film Festival (RIFF). Structura atelierului conține o prezentare, discuții libere și taskuri de grup, precum și referințe despre PR și marketing în cadrul festivalurilor de film. Atelierul se va desfășura timp de trei ore miercuri, 21 octombrie, de la ora 12.00, la Casa TIFF.

Multilingvismul în film și teatru este tema pe care o va aborda Levente Molnár, unul dintre cei mai de succes actori clujeni, în timpul atelierului pe care îl va ține joi, 22 octombrie, de la ora 18.00, la Cafe Bulgakov. Apreciat la nivel internațional, indiferent că e vorba de producții românești sau maghiare, Levente Molnár va vorbi despre calitățile și abilitățile necesare unui actor pentru a răzbate în cinematografia europeană și nu numai.

Cel de-al patrulea atelier din festival va fi un curs intensiv de șase ore despre comunicarea evenimentelor culturale, comunicarea de brand personal al artiștilor, comunicarea unui produs cultural și despre pași importanți în vizibilitate prin utilizarea canalelor Social Media. Atelierul de comunicare și PR va fi ținut sâmbătă 24 octombrie, ora 11.00, la Cinema City Iulius Mall, de Oltea Zambori, director de comunicare al unor festivaluri reprezentative din țară: Toamna Orădeană, Jazz TM, PLAI Festival.

Înscrierea la ateliere se face prin trimiterea unui mail pe adresa workshop@comedycluj.ro. Candidaturile vor fi acceptate în limita locurilor disponibile.dle templates freefilm online


Categoria: Life Style / Cinema

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama