Autoritățile școlare primesc dreptul de a cere verificarea vizelor de flotant ale părinților elevilor din clasa zero

Autor: Claudiu.Padurean din 21 ianuarie 2016, Vizualizari: 829

Autoritățile școlare primesc dreptul de a cere verificarea vizelor de flotant ale părinților elevilor din clasa zeroAutoritățile școlare primesc dreptul de a solicita, din acest an, verificarea vizelor de flotant ale părinților care cer înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului Școlar al Județului Cluj, Valentin Cuibus.
În Cluj-Napoca, în contextul în care cele mai multe dintre școlile și liceele bune de stat sunt concentrate în zona centrală a orașului, mulți părinți și-au făcut vize de flotant pentru a evita prevederile legale referitoare la arondarea teritorială a elevilor. Aceste prevederi oferă prioritate elevilor care locuiesc în apropierea școlilor. Cu ajutorul vizelor de flotant, părinții ajung în circumscripția teritorială a școlii unde doresc să își înscrie copilul.

Valentin Cuibus a declarat că au fost multe cazuri în care au fost date vize de flotant pentru spații care nu aveau destinația de locuință. ”Au existat 11 vize de flotant date pe o alimentară aflată în circumscripția teritorială a Liceului Bălcescu”, a spus Valentin Cuibus. Totuși, inspectorul școlar general al județului Cluj a declarat că nu vede cum vor fi aplicate în practică prevederile noii legi. El este de părere că doar Protecția Copilului ar avea cum să verifice dacă acești copii locuiesc în spații corespunzătoare sau nu.

O altă modificare a legislației școlare se referă la faptul că părinții nu își vor mai putea înscrie copiii direct în clasa I, ci copiii vor fi obligați să parcurgă și clasa pregătitoare. Valentin Cuibus a afirmat că înscrierile în clasa pregătitoare vor avea loc în perioada 29 februarie – 18 martie. În acest an, în județul Cluj, vor exista 261 de clase pregătitoare, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar estimează că vor fi înscriși 5.950 de elevi.dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama