Florin Piersic va primi titlul de cetăţean de onoare al Clujului

Autor: mihaela.ursan din 29 ianuarie 2016, Vizualizari: 982

Florin Piersic va primi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj.
Respectiva titulatură reprezintă o iniţiativă a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, fiind susţinută de toţi consilierii judeţeni.

„Motivul care a stat la baza deciziei mele de a iniţia acest proiect de hotărâre se referă la aprecierea sinceră şi recunoştinţa pe care noi, clujenii, le manifestăm pentru Florin Piersic, unul dintre cei mai mari actori români ai tuturor timpurilor", precizează Mînzat.

Distincţia vine în contextul celei de-a 80-a aniversare a marelui actor. "E un minunat prilej, acum, la ceas aniversar, să cinstim una dintre cele mai mari şi mai iubite personalităţi clujene şi româneşti", a mai spus preşedintele CJ Cluj.

De-a lungul anilor, actorul Florin Piersic a interpretat zeci de roluri în teatru şi film. Printre cele mai cunoscute se numără spectacolele „Act veneţian'', „Zbor deasupra unui cuib de cuci'', „Gaiţele"', „Idiotul", „Străini în noapte". Rolurile care l-au consacrat în lumea cinematografiei sunt haiducul Anghel Şaptecai, haiducul Grigore Pintea, Harap Alb sau Mărgelatu.

Florin Piersic va primi titlul de cetăţean de onoare al Clujuluidle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama