Criterii de integritate pentru candidații ALDE Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 1 februarie 2016, Vizualizari: 1 403

Criterii de integritate pentru candidații ALDE ClujALDE Cluj a intrat pe ultima sută de metri a desemnării candidaților pentru alegerile locale și județene, care vor avea loc în luna iunie. Candidații vor trebui să respecte criteriile de integritate stabilite de conducerea centrală a partidului, să fie buni profesoniști și să fii dovedit prin activitatea lor politică faptul că au activat în interesul comunității, spun reprezentanții acestei formațiuni politice.
”Cel mai important lucru a fost definirea criteriilor care trebuie să guverneze competiția internă. Activitatea politică bună este necesară, dar nu și suficientă. De aceea, conducerea centrală a ALDE a stabilit criterii de integritate. Candidații noștri nu trebuie să fie parte în afaceri sau contracte cu instituția pentru care candidează sau cu instituții din subordinea acesteia. De asemenea, ei trebuie să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin hotărâri definitive, în declarația de avere sau de interese. Ei nu trebuie să se afle sub efectul unei hotărâri judecătorești definitive de incompatibilitate sau de conflict de interese și nu trebuie să înregistreze, în calitate de persoane fizice, datorii mai vechi de un an la bugetul local”, a declarat copreședintele ALDE Cluj, deputatul Mircea Irimie.

”O condiție la care ținem foarte mult ține de educația candidaților noștri. Colegii noștri care vor candida pentru funcții de primari ai municipiilor și orașelor, de consilieri județeni sau de consilieri municipali vor trebui să aibă studii superioare. Candidații la funcțiile de primari de comune sau de consilieri locali vor trebui să aibă minim studii medii. Suntem un partid puternic, cu resurse umane valoroase, de aceea sunt convins că vom putea oferi clujenilor candidați credibili, integri, buni profesioniști și dedicați interesului comunității”, a declarat copreședintele ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath.

Candidații care au deja mandate de primari, consilieri județeni și consilieri locali vor avea un drept de preemțiune, dacă vor dori să candideze din nou, cu respectarea criteriilor de mai sus, au mai spus cei doi reprezentanți ai ALDE. Aplicarea fără excepție a criteriilor de integritate stabilite de conducerea centrală a partidului ar duce la excluderea de pe listele de candidați a unuia dintre co-președinții ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu, care a pierdut procesul cu ANI, care o declarase în conflict de interese.dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama