UDMR refuză să voteze modificări ale legii electorale

Autor: Claudiu.Padurean din 1 februarie 2016, Vizualizari: 628

UDMR refuză să voteze modificări ale legii electoraleLiderul UDMR, Hunor Kelemen, refuză modificări ale legislației referitoare la alegerile locale și militează pentru alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. El a precizat că, potrivit deciziei Curții Constituționale cu un an înaintea organizării alegerilor, nu pot fi efectuate modificări la legea electorală.
„Dacă nu suntem în stare să înțelegem, că există principii care nu pot fi în permanență schimbate, ajungem să creăm precedente periculoase. Dacă în momentul de față acceptăm să modificăm din mers regulile jocului, ce garanție există, că nu se va proceda în aceeași manieră și cu câteva zile înaintea alegerilor locale sau parlamentare?”, a subliniat președintele UDMR.

Liderul Uniunii este de părere că acele compromisuri care, pe termen lung, pun în umbră statul de drept sau funcționarea Parlamentului sunt inacceptabile și de nepermis. „Ceea ce contează cu adevărat este dacă suntem sau nu capabili în adoptarea legilor, loialitatea față de valorile fundamentale ale statului de drept, și nicidecum nu este important cine pierde sau câștigă în urma organizării alegerilor în unul sau două tururi de scrutin”, a spus Hunor Kelemen.
dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama