Peste 600 de producții în competiția pentru selecția oficială ClujShorts

Autor: Claudiu.Padurean din 2 februarie 2016, Vizualizari: 1 294

Peste 600 de producții în competiția pentru selecția oficială ClujShortsEdiția din acest an a festivalului ClujShorts a stârnit un interes imens. Peste 600 de producții s-au înscris în competiția pentru selecția oficială.
”Vizionarea producțiilor înscrise a fost într-adevăr o onoare: am învățat și descoperit enorm de multe lucruri vizionând fiecare film în parte; momente pline de discuții aprinse și revelație în adevăratul sens al cuvântului sunt cele care au constituit selecția oficială. Am început cu 677 de producții înscrise. După mai bine de 175 de ore de vizionare și zile bune de dezbateri, s-a ajuns la următoarea concluzie: 181 de scurtmetraje. 181 de filme sau 36,92 ore pline de suspans, inovație și diversitate maximă vor fi proiectate în cadrul celei de-a IV-a ediții ClujShorts la Cinema Victoria”, spun organizatorii.

Reprezentantul echipei ClujShorts, Rareș Stoica, a făcut o scurtă caracterizare filmelor care s-au calificat în etapa a doua a selecției. ”Comedii cu un umor fantastic, plin de subtilitate și absurd. Drame cu personaje și povești incredibil de complex contruite. Animații ce acoperă paleta vizuală de la magic la grotesc. Documentare ce nu doar documentează pasiv, ci se angajează critic și provoacă spectatorul la luare de poziție. Experimentale ce creează o experiență cinematografică cu adevărat sinestezică. Pe scurt? Regizori de care foarte probabil să nu fi auzit, dar de care cu siguranță veți mai auzi.

Dar munca nu s-a terminat aici. Din cele 181 de filme selectate, doar o treime vor face parte din competiția oficială. Aici reîncep dezbaterile și vizionările suplimentare. Prin urmare, ne revedem în două săptămâni cu noi informații”, a spus Rareș Stoica. Festivalul va avea loc în intervalul 4 – 10 aprilie, la Cinema Victoria.dle templates freefilm online


Categoria: Life Style / Cinema

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama