RFI: Începe urmărirea penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea

Autor: Claudiu.Padurean din 4 februarie 2016, Vizualizari: 745

RFI: Începe urmărirea penală a fostului ministru de Interne Gabriel OpreaLa cererea procurorilor anticorupţie, Senatul a aprobat mierucuri începerea urmăririi penale a fostului ministru de interne Gabriel Oprea. Demnitarul e acuzat de abuz in serviciu pentru folosirea coloanei oficiale, cazul fiind deschis după un accident în timpul căruia un poliţişt pe motocicletă care însoţea maşina lui Gabriel Oprea a murit în Bucureşti, potrivit RFI România.
Cererea DNA a fost aprobată cu o majoritate largă: 102 voturi pentru, 30 impotrivă şi un vot anulat, în condiţiile în care UNPR are doar 21 de senatori. De la tribuna Parlamentului, Oprea a spus încă o dată că se consideră nevinovat şi a cerut ca solicitarea procurorilor anticorupţie să fie avizază. Marţi, Comisia Juridică a Senatului a dat aviz pozitiv cererii procurorilor de ridicare a imunităţii lui Gabriel Oprea. Fostul ministru le ceruse iniţial senatorilor să trimită dosarul la Parchetul General, pe motiv că prcurorii DNA care îl instrumentează nu ar avea competenţa necesară. Crerea a fost respinsă.

Ancheta în acest caz s-a declanşat după un accident rutier petrecut în Bucureşti în octombrie anul trecut, când politistul Bogdan Cosmin Gigina (în vârstă 28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit dupa ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe Bulevardul Ştirbei Vodă, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea.

Citiți mai mult AICIdle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama