RL: Oamenii de știință vor să creeze un soare artificial

Autor: Claudiu.Padurean din 4 februarie 2016, Vizualizari: 645

Oamenii de ştiinţă germani au parcurs miercuri o altă etapă de referinţă în cercetarea lor cu privire la energia curată rezultată din fuziunea nucleară făcând teste pe hidrogen într-un reactor supranumit de către unii "soarele artificial", informează agenţia France Presse.
Cancelarul german, Angela Merkel, a asistat la demararea acestui nou test. În luna decembrie, au fost lansate teste asemănătoare făcute pe heliu. De data aceasta, fizicienii au depăşit limitele dispozitivului gigantic 'Wendelstein 7-X', a doua etapă în demersul ştiinţific de a crea plasmă cu ajutorul hidrogenului, potrivit Agerpres.

Scopul lor este de a dezvolta o nouă sursă de energie generată prin fuziunea nucleelor de hidrogen, care, de altfel, se produce în mod natural în centrul Soarelui şi al celor mai multe dintre stele, scrie RomaniaLibera.ro.

Procesul constă în supunerea atomilor de hidrogen la temperaturi de până la 100 de milioane de grade Celsius pentru a forţa nucleele lor să fuzioneze, generând astfel energie.dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama