Surse: Departamentul de Luptă Antifraudă ar investiga mai multe proiecte europene, inclusiv de la USAMV

Autor: Claudiu.Padurean din 4 februarie 2016, Vizualizari: 716

Cel puțin cinci proiecte europene finanțate prin POSDRU ar fi investigate de Departamentul de Luptă Antifraudă. Printre ele s-ar număra două proiecte legate de Cluj, spun surse din cadrul Poliției Cluj.
Unul dintre aceste proiecte ar fi fost derulat de o confederație națională sindicală, care este suspectată că ar fi cheltuit banii europeni în 2010 pentru a organiza așa-zise cursuri de instruire la Hotel Belvedere din Cluj-Napoca, care, în realitate, ar fi fost de fapt o chermeză sindicală, precedată de două ore de curs. Polițiștii clujeni colaborează cu autoritățile din București pentru a vedea dacă toate cursurile decontate din bani europeni ar fi fost ținute în realitate sau dacă toți banii europeni ar fi fost cheltuiți pe petreceri.

Celălalt proiect finanțat din bani europeni care ar fi investigat implică unul dintre profesorii de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Este vorba de Ioan Ștefan Groza, care a fost director în cadrul Ministerului Educației. Autoritățile s-ar fi autosesizat după ce în data de 28 octombrie 2015, fostul prorector al universității, deputatul PNL Adrian Oros, i-ar fi cerut ministrului Educației de atunci, Sorin Câmpeanu, să îl demită pe profesorul Groza, acuzat că ar fi transformat o conferință finanțată prin POSDRU într-un bairam cu dansatoare despuiate.

”Având în vedere că prin organizarea acestei acţiuni neonorante dl Groza a compromis membrii comunităţii academice din patru universităţi de prestigiu din România, a pus semne de întrebare asupra modului de derulare a tuturor proiectelor POSDRU coordonate de către MECS şi pentru că astfel s-a mai dat o palmă imaginii ministerului condus de dumneavoastră, este absolut necesar, domnule Cîmpeanu, să-l revocaţi din funcţie pe dl Groza!”, scria Adrian Oros în documentul adresat ministrului Sorin Cîmpeanu. La rândul său, profesorul Ioan Ștefan Groza declara unei televiziuni că respectivele ”folcloriste” s-ar fi aflat în restaurantul din Predeal în momentul în care au fost făcute fotografiile care au generat întregul scandal. Însă afirmațiile sale au fost contrazise de conducerea localului, care a afirmat că nu există dansatoare angajate de unitatea turistică și a dat de înțeles că ele ar fi fost chemate chiar de organizatorii conferinței academice.

Sursele ClujToday.ro spun că dacă investigațiile vor arăta că există indicii care să arate fraude cu bani europeni, investigațiile vor fi preluate de procurorii DNA. Sursele citate spun că investigațiile penale sunt efectuate deocamdată in rem.dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama