Noile reglementări fiscale, explicate la Cluj de experții Deloitte

Autor: Claudiu.Padurean din 16 februarie 2016, Vizualizari: 784

Noile reglementări fiscale, explicate la Cluj de experții DeloitteNoile Norme metodologice ale Codului Fiscal si noile reglementări în domeniul Prețurilor de Transfer vor fi explicate antreprenorilor clujeni de către experții liderului mondial în domeniul serviciilor de audit și consultanță, compania Deloitte. Seminarul „Noi reglementări în domeniul Prețurilor de Transfer. Noile Norme ale Codului Fiscal – Impozite directe aplicabile companiilor și TVA” va avea loc în 17 februarie, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca.
Reprezentanții Deloitte România afirmă că acest seminar este necesar în contextul în care legislația fiscala a suferit modificari semnificative. Astfel, procesul de rescriere a Codului Fiscal a constat în introducerea unor concepte și prevederi noi, clarificarea unor prevederi, dar si reducerea unor cote de impozitare.
Printre cele mai importante modificări se numără diminuarea cotei standard de TVA (20% in 2016 si 19% din anul 2017) si extinderea aplicabilitatii cotelor reduse de TVA de 9% si 5% pentru anumite bunuri și servicii, reducerea cotei de impozitare a dividendelor la persoanele fizice si juridice la 5% și modificări ale cotelor de impozitare în ceea ce privește taxele și impozitele locale, atât la persoane fizice, cât și la persoane juridice.
Procesul de rescriere / republicare a Noului Cod Fiscal a fost urmat, dupa cum este firesc, de modificarea si republicarea Normelor metodologice ale Codului Fiscal, al caror rol este de a aduce clarificari suplimentare reglementarilor din cod.

Ca o continuare a seminarului sustinut de catre expertii Deloitte odata cu republicarea Codului Fiscal in luna septembrie 2015, seminarul din data 17 februarie 2016 va adresa in principal modificarile aduse Normelor metodologice ale Codului Fiscal.

Inceputul anului 2016 a adus si alte modificari legislative majore in materie fiscala. Astfel, in data de 2 februarie 2016 ANAF a publicat Ordinul nr. 442/2016 privind dosarului prețurilor de transfer și procedura de ajustare/estimare a prețurilor de transfer. Prin acest Ordin sunt aduse modificări substanțiale în ceea ce privește legislația aplicabilă în domeniul prețurilor de transfer. Principala modificare legislativă constă în introducerea obligativității anuale de pregătire a dosarului prețurilor de transfer pentru marii contribuabili care desfășoară tranzacții intra-grup ce depășesc anumite praguri de semnificație. Termenul de întocmire este termenul legal stabilit pentru depunerea declarațiilor anuale privind impozitul pe profit. Aceste prevederi se aplică pentru tranzacțiile intra-grup efectuate incepand cu anul 2016.

Noile reglementări fiscale, explicate la Cluj de experții DeloitteNecesitatea organizării acestui seminar a fost explicat de Adriana Lobdă, partener Deloitte România și coordonatorul biroului regional din Cluj. ”Deloitte România vrea să vină în acest mod în sprijinul companiilor din Transilvania. Înțelegerea corectă a legislației fiscală este fundamental pentru antreprenori”, a declarat Adriana Lobdă (foto dreapta).
”Prin intermediul acestui seminar ne propunem să analizăm împreună impactul noilor cerințe de documentare din perspectiva prețurilor de transfer, precum și al noilor norme fiscale din perspectiva impozitelor directe aplicabile companiilor și a taxei pe valoarea adăugată. Toate acestea au ca scop identificarea de posibile provocări şi/sau oportunităţi pentru compania dumneavoastră”, spune Simona Goje (foto sus), Manager al Departamentului de Servicii Fiscale Deloitte Romania, biroul regional Cluj.

Seminarul va fi susținut de lectorii: Bogdan Constantinescu - Manager, Departamentul Servicii Fiscale, Prețuri de Transfer, Deloitte România, Ileana Popescu - Manager, Departamentul Servicii Fiscale, TVA, Deloitte România și Simona Goje - Manager, Departamentul Servicii Fiscale, Deloitte România, Cluj-Napoca.dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama