Paleontologii au descoperit cel mai mare sit cu fosile de dinozauri. Unde se află acesta?

Autor: Claudiu.Padurean din 2 martie 2016, Vizualizari: 780

Paleontologii au descoperit cel mai mare sit cu fosile de dinozauri. Unde se află acesta?O echipă de paleontologi au făcut o descoperire senzaţională, după patru ani de cercetări. Este vorba de un sit de fosile ale unor dinozauri din era Jurasicului, situat într-o zonă de munte. Potrivit anunţului făcut în revista Ameghiniana, locul are o suprafaţă impresionantă, de peste 50 de kilometri, scrie RomaniaLibera.ro.
“În nici un alt loc din lume nu există o asemenea diversitate şi cantitate de fosile din Jurasic” – a declarat geologul Juan Garcia Massini de la Centrul regional de cercetări ştiinţifice şi transfer tehnologic din Patagonia, Argentina, locul unde au fost descoperite fosilele.

Fosilele au o vechime cuprinsă între 140 şi 160 de milioane de ani şi au fost descoperite la suprafaţa solului din cauza procesului de eroziune din ultima perioadă de timp, a precizat Garcia Massini, şeful echipei de cercetători. “Puteţi observa peisajul perfect al acelor vremuri din Jurasic, cum apele termale, lacurile şi curenţii, la fel ca şi plantele şi ale componente ale ecosistemului au fost distribuite”, a adăugat el.

Fosilele au fost prezervate imediat, în mai puţin de o zi de la descoperirea lor, în unele cazuri. “Puteţi observa fungii, cianobacteria şi viermii cum se mişcau atunci când erau în viaţă” – a explicat Garcia Massini.dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama