Sky News publică numele a 22000 de militanți ai "Statului Islamic"

Autor: Claudiu.Padurean din 11 martie 2016, Vizualizari: 721

Sky News publică numele a 22000 de militanți ai "Statului Islamic"Canalul britanic de știri Sky News a publicat zeci de mii de documente care conțin numele și detaliile personale a 22 de mii de militanți aparținând Organizației "Statul Islamic" (IS). Aceste persoane provin din 51 de țări și fiecare dintre ele a trebuit să completeze un formular detaliat, pentru a putea deveni membră, potrivit RFI România.
Documentele divulgate de Sky News conțin un formular cu 23 de întrebări care trebuia completat de orice doritor să fie primit în rândul IS.

Printre numele făcute publice figurează cetățeni britanici binecunoscuți pentru implicarea lor în acte teroriste sau propagandă în favoarea IS, cum ar fi Abdel Bary, despre care nu se știe unde se află la ora actuală, sau Junaid Hussain și Reyaad Khan, uciși în raiduri aeriene americane în Siria.

Importanța acestei liste constă însă în faptul că ea dezvăluie numele unor jihadiști până acum necunoscuți, în Marea Britanie, nordul Europei, Orientul Apropiat și Mijlociu, Statele Unite sau Canada, care pot ajuta la combaterea acestei organizații teroriste.

Mulți dintre aceștia au călătorit nedetectați înspre și dinspre Siria prin Yemen, Sudan, Tunisia, Libia, Pakistan și Afganistan.

Printre documente se numără și un fișier numit "Martiri" care conține detaliile unei brigăzi compuse în întregime din jihadiști doritori să participe la atentate sinucigașe și antrenați în acest scop.

Potrivit Sky News, documentele au fost furnizate de un fost jihadist IS, cu aliasul Abu Hamed, dezamăgit de haosul care domnește în organizație, care ar fi fost preluată de foști militari ai dictatorului irakian Saddam Hussein.

Abu Hamed s-a întâlnit în Turcia cu reporterul Sky News și i-a spus că IS renunță la sediul său central de la Raqqa din Siria, retrăgându-se progresiv către deșertul sirian și Irak - locul de naștere al organizației.

El a spus de asemenea că IS cooperează cu regimul președintelui Bashar al Assad împotriva opoziției siriene moderate.

Citiți mai mult AICIdle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama